Bas de Leede vervangt geblesseerde Myburgh bij WK Kwalificatietoernooi in Zimbabwe

De één zijn dood, is de ander zijn brood. Zo ernstig is het gelukkig niet, maar doordat de onfortuinijke Stephan Myburgh af moet haken als gevolg van een enkelblessure, heeft bondscoach Ryan Campbell Bas opgeroepen als zijn vervanger. Een fantastische kans en mooie waardering.

Stephan Myburg blesseerde zich aan zijn enkel op de training enkele (sic!) weken geleden. Hij had gehoopt op tijd fit te zijn voor het WK kwalificatietoernooi dat plaatsvindt van 4-25 maart in Zimbabwe, maar een MRI scan toont aan dat een operatie gevolgd door een herstelperiode van 6-8 weken noodzakelijk is voor volledig herstel, waardoor hij niet mee kan doen aan de WK Kwalificatie.

Bas zal hem dus vervangen. Hij vliegt in vanuit de Gary Kirsten Academy in Kaapstad, waar hij de afgelopen twee maanden trainde.Hij zal bij de laatste oefenwedstrijd van Nederland zijn (22 februari tegen Schotland), waarna het team op 23 februari naar Zimbabwe vliegt.

Oranje speelt in Zimbabwe nog twee oefenwedstrijden, tegen Hong Kong (27 februari) en Afghanistan (1 maart), voordat de eerste kwalificatiewedstrijd tegen Ierland op het programma staat.

Aan het WK Kwalificatietoernooi wordt door 10 teams deelgenomen, de winnaar en de runner-up plaatsen zich voor het WK dat volgend jaar in Engeland wordt gehouden. Nederland zit in groep A met Ierland, Verenigde Arabische Emiraten, West-Indies en Papoea Nieuw Guinea en speelt tegen deze vier landen één keer (op resp. 4, 8, 10 en 12 maart). De top-3 van de poule kwalificeert zich voor de volgende ronde, samen met de top-3 van groep B. Die wordt dus ingedeeld in een nieuwe poule van zes landen, waarbij de punten die een land uit de top-3 heeft gehaald tegen de andere twee gekwalificeerde landen uit groep A, worden meegenomen. Ze spelen dan nog drie wedstrijden tegen de gekwalificeerde landen van groep B en dan wordt de eindstand opgemaakt. De Top-2 kwalificeert zich voor de WK volgend jaar en speelt nog een finale om de toernooiwinst (bent u er nog?).

Een fantastische kans voor Bas die vorig jaar al indruk maakte in de I-cup wedstrijd tegen Namibië. We wensen hem namens heel VCC veel plezier en succes! Voor Stephan hopen we natuurlijk dat hij snel herstelt van zijn blessure.

One Comments

  1. Reply Post By Jan kors

    Een geweldige stap vooruit Bas.het gaat goed en dit lukt ook zal je zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *