Boeiend weekeinde met winst voor VCC 1 tegen Frankrijk en Quick als winnaar van de Muntaz T20 Cup

Voorburg Cricket Club trad afgelopen zaterdag op als gastheer voor de nationale selectie van Frankrijk. Het dit jaar in de Hoofdklasse uitkomende VCC bleek veel te sterk voor de Franse haantjes. Een dag later was VCC minder succesvol in de Muntaz Cup. De Voorburgers werden in de eerste ronde van dit eendaagse toernooi uitgeschakeld door HBS.

Frankrijk

In de oefenwedstrijd tegen Frankrijk ging VCC als eerste fielden. VCC – dat Viv Kingma door interlandverplichtingen miste – was bowlend ook zonder deze international veel te sterk voor de Fransen. Uiteindelijk zat Frankrijk voor een totaal van 127 runs aan de kant. De Voorburgse bowlers verdeelden de wickets eerlijk. Yasir Hamid was drie keer succesvol. Bas de Leede, Steffen Mulder en Dinusha Ranasinghe namen elk twee wickets. De jonge, talentvolle leg-spinner Philippe Bossevain verschalkte één haantje.

Aan slag maakte VCC korte metten met de Franse bowlers. Rhys McCarthy ging met 49 runs achter zijn naam nog uit. Maar Mohit Hingornai (41) en Tom de Grooth (20) tikten de overwinning voor de Voorburgers eenvoudig binnen. VCC won dus met negen wickets.

Muntaz Cup

Op zondag had op het fraaie complex van VCC het traditionele toernooi om de Muntaz Cup plaats. Aan dit toernooi wordt deelgenomen door de vier sterkste cricketclubs uit de regio Den Haag: Quick, HCC, HBS en VCC. In de openingswedstrijd ging VCC ten onder tegen HBS. Quick won vervolgens van HCC. De finale ging dus tussen Quick en HBS. Uiteindelijk bleek Quick de sterkste in deze “burenruzie”.

HBS ging tegen VCC eerst batten. De Hagenaars scoorden 193 runs, waarvan Joran Morgan er maar liefst 109 voor zijn rekening nam. Deze Australiër – die uitkwam voor de nationale jeugdselectie van dit grote cricketland – sloeg enkele torenhoge zessen (bal in eens het veld uit). Eén bal belandde zelfs in de fietsenstalling van het Wellant College! Daarmee onderstreepte Morgan maar eens hoe aantrekkelijk de korte spelvorm van 2 x 20 overs is.

Dinusha Ranasinghe nam 2 wickets voor 34 runs en Bas de Leede was voor VCC succesvol met 2 voor 38. Hoewel de Voorburgers HBS wel all out kregen, bleek het totaal van HBS te hoog voor hen. VCC scoorde in de toegestane 20 overs 125 runs voor het verlies van 5 wickets (Hingornai 29, De Grooth 14 en De Leede 33). De wijze les die VCC uit deze wedstrijd kan trekken, is hoe belangrijk het is om constant goede lijn en lengte te bowlen.

De tweede wedstrijd ging tussen Quick en HCC. Quick, dat afgelopen seizoen in de topklasse als tweede eindigde, zette HCC in 18 overs voor 63 runs aan de kant. Deze score werd voor het verlies van 5 wickets gepasseerd. Waarna de Haagse haantjes in de finale dus op buurman HBS stuitten. Morgan was dit keer goed voor 31 snelle runs, maar HBS strandde op 116 runs. Quick had vervolgens weinig moeite om dit totaal ten koste van 3 wickets te overtreffen.

De prijsuitreiking werd gedaan door de heer Mohammed, zoon van cricketliefhebber Muntaz Mohammed in wiens nagedachtenis het toernooi wordt gespeeld. Winnaar Quick, dat voor de eerste keer beslag legde op de Muntaz Cup, sprak in het dankwoord waarderende woorden richting de groundstaff van VCC voor het perfecte graswicket en de overige vrijwilligers van VCC. Vooral in het clubhuis werd de interne mens onder leiding van Marc Nota goed verzorgd. Joran Morgan van HBS werd uitgeroepen tot man of the tournament. Eerder op de dag ontvingen Richard de Lange en Lex Nijhuis oorkondes vanwege hun benoeming tot Lid van Verdienste van VCC.

Start competitie

Zaterdag 6 mei start voor VCC de cricketcompetitie. De Voorburgers ontvangen dan Kampong. De wedstrijd aan de Groene Zoom begint om 11.00 uur.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *