HBS wint derde editie Muntaz T20

bas aan bat in de finale tegen hbs

Op een ijskoude zondag 24 april 2016 (zeven graden!) vond de officieuze seizoensopening van de regio Haaglanden plaats om de Muntaz T20 Cup. HBS bleek het minst last van wintertenen te hebben; het versloeg gastheer VCC in de finale overtuigend.

Eerst battend zette HBS een solide 150 neer, onder andere dankzij sterk batten van Dennis Coster. Joost Kooistra pakte een knappe vang op mid on. De chase van VCC (D/L target 138 uit 18 overs) begon rampzalig: Kiwi McCarthy en Australiër Rob Fisher keerden beiden terug ‘without troubling the scorers’. Aanstichter was Berend Westdijk, die uitstekend bowlde. Bas de Leede (40 runs) speelde een goede innings tot hij aan de boundary werd gevangen. In dezelfde over werd Nissar Ali gecleand voor 27 en was HBS de terechte winnaar. Het was een boeiende finale die voor beide finalisten perspectief biedt. HBS degradeerde immers naar de Hoofdklasse en VCC zelfs naar de Eerste Klasse. Mede gezien de uitbreiding van de hoogste cricketklassen is het niet moeilijk te voorspellen dat beide teams in 2017 weer een niveautje hoger actief zullen zijn.

HCC kwetsbaar

Eerder op de dag moest thuisploeg VCC het – na een indrukwekkende minuut stilte voor de onlangs overleden VCC’ers Frans de Leede en Frits Makkee – opnemen tegen HCC, dat beide Zuid-Afrikanen nog miste. Daar stond tegenover dat VCC het moest stellen zonder de broers Viv en Philip Kingma en allrounders Adriaan Verbeek en  Mohamed Rafi. Redelijk zonnig weer – hoewel koud – werd afgewisseld met diverse korte maar heftige regenbuien en zelfs een sneeuwbui. Tussen de bedrijven door kwam VCC tot 106 runs in een gelimiteerd aantal overs. Kiwi Rhys McCarthy, op zaterdag in een oefenwedstrijd al goed voor 111 runs (not out), maakte indruk met 29 en Mohit Hingorani maakte er 28. De nu 16-jarige Bas de Leede heeft in de winter grote stappen gezet, is sterker geworden en kwam tot 26 not out. Vooral zijn scoops op medium pacers lukten goed. De Duckworth Lewis-target voor HCC was aanvankelijk 100, maar door de val van een wicket liep deze target op. Ook in de slotover nam VCC en wicket en dat bleek cruciaal voor de winst. Itagi maakte 47 runs voor HCC en zijn kompaan Poylak 22. Aan VCC-zijde nam Sono Zaidi 3-15 en Yasir Khan 2-15. Een aardige opsteker voor VCC om HCC 1 te verslaan, aangezien VCC dit jaar in de competitie het tweede team van de Haagsche zal tegenkomen. Dankzij fotograaf Balkumar Marthi is er ook een mooie foto-impressie van de dag.

This content is also available in: enEnglish