Selectie Nederlands Dameselftal WWT20Q met 4 VCC speelsters

Bondscoach Sean Trouw heeft zijn selectie bekendgemaakt voor het Women’s World T20 Qualifier tournament dat van 7-14 juli wordt gespeeld in Nederland (bij VRA en Kampong). Bij de namen treffen we maar liefst vier VCC speelsters: Babette de Leede, Caroline de Fouw, Chèr van Slobbe en Juliet Post. Daarnaast spelen ook Denise Hannema (lid bij Excelsior) in de 40 over-competitie en Sterre Kalis (lid van HCC) af en toe mee bij VCC. Esther Corder speelde in de jeugd bij VCC.

De Nederlandse dames zijn in groep A ingedeeld met de Verenigde Arabische Emiraten (zaterdag 7 juli, 16.00 uur op Kampong), Bangladesh (zondag 8 juli, 16.00 uur op Kampong) en Papoea Nieuw-Guinea (dinsdag 10 juli, 16.00 uur op VRA). In groep B spelen Ierland, Schotland, Thailand en Oeganda tegen elkaar. Alvorens het toernooi begint, speelt het team op donderdag 5 juli om 16.00 uur een warm-up wedstrijd op VCC tegen Thailand.

De twee finalisten, die voortkomen uit de kruisfinales op VRA tussen de nummers 1 en 2 uit beide groepen, plaatsen zich voor het WK T20 dat later dit jaar in de West-Indische archipel wordt afgewerkt tussen 9 en 24 november. De finale en de wedstrijd om de derde plaats worden op zaterdag 14 juli op Kampong gespeeld, de duels om de plaatsen 5 tot en met 8 op dezelfde dag op VRA.

Lees ook het KNCB bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *