Spektakel bij cricketseizoensopening op 30 april

Traditiegetrouw vindt op 30 april 2017 het Twenty20-toernooi om de Muntaz Cup plaats bij Voorburg CC aan de Groene Zoom, naast Wilhelmus en achter het Wellant College. Deelnemers zijn de vier Top- en Hoofdklasseclubs in de Haagse regio: HCC, HBS, Quick en VCC. Gastheer Voorburg CC opent om 10.00 uur tegen de toernooiwinnaar van 2016, HBS. Om 13.30 uur staat HCC – Quick op het programma en om 17.00 uur volgt de finale.

Twenty20 is een korte spelvorm waarbij beide teams slechts 120 ballen krijgen om een mooie score neer te zetten. Dat betekent veel risico en veel spektakel.

Quick
Quick heeft op papier het sterkste team. In 2013 en 2014 werd Quick landskampioen. In 2016 eindigde Quick, dat een sterke mix heeft van eigen jeugd en internationale toppers, als derde in de Topklasse.

HCC
HCC wist zich niet te plaatsen bij de top vier in de Topklasse, maar sloot het seizoen wel af met een redelijke vijfde plaats in de Topklasse. Jonathan Vandiar was vorig seizoen belangrijk voor de Hagenaars met 640 runs en 58 gemiddeld.

HBS
HBS werd vorig jaar kampioen van de Hoofdklasse en promoveerde naar de Topklasse. HBS bereikte dat grotendeels op eigen kracht dankzij jonge spelers zoaals de gebroeders Coster en Tobias Visée.

VCC
VCC promoveerde in 2016 van de Eerste Klasse naar de Hoofdklasse. Na het stoppen van Tim de Leede kende VCC 1 even wat mindere tijden. Nu staat er een nieuw, jong en talentvol team dat ieder jaar sterker wordt. Tom de Grooth en Philippe Boissevain kwamen over van HCC.

Haagse Topsport

De regio Den Haag heeft met de Muntaz Foundation T20 Cup een topsportevenement dat jaarlijks zijn plek heeft verdiend, net voordat de cricketcompetitie begint. Ook de vierde editie van het evenement is mede mogelijk gemaakt met de steun van Den Haag Topsport.

Naamgeving
Het toernooi is een initiatief van de familie Mohamed en vernoemd naar hun vader, Muntaz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *