Super Sunday volgende week: U17 en U13 in landelijke finale

Op zondag 2 september werden de landelijke kruisfinales gespeeld in de U13 en U17 competities. In beide leeftijdscategorieeën had VCC een ijzer in het vuur. Met de wetenschap dat beide landelijke finales op 9 september op VCC worden gespeeld, werd er gehoopt op minimaal één team dat in de finale zou komen. Groot was dan ook de vreugde toen de U17 terugkeerde uit Schiedam met een ruime overwinning tegen Hermes DVS en de U13 een paar uur later de leeftijdsgenoten van HCC uit Den Haag met 35 runs wist te verslaan, waardoor VCC volgende week kan uitkijken naar een Super Sunday waarop beide teams opgaan voor de landelijke titel.

U17

Na een vrij goed verlopen poulefase die de U17 afsloot met een zeer verdienstelijke tweede plaats, stond er nu echt iets op het spel. In deze halve finale tegen Hermes DVS betekende gewonnen toss eerst batten. Philippe en Michael zorgden met uitstekend runnen voor een solide start (60/0/11): Michael een prima 18 en Flip een minstens zo prima 35. Helaas liet onze middle order het afweten met scores van 3, 2, 0, 0 en 0. Guus, Annemijn en Jasper lieten zien dat je ook met verdedigende slagen een heel eind komt, omdat er altijd dubbeltellende wides worden gebowld. Desalniettemin haalden we de 30 overs niet; 134 all out was het tegenvallende eindresultaat waarvan 72 runs van het bat.

Toch begonnen we vol goede moed aan het fielden. Al in de  vierde en vijfde over resulteerde scherp fielden van Philippe en Nehaan in twee run outs. Floriaan pakte een fantastische vang waarmee we een van de beste Hermes-batsmen voor 4 uitkregen. Even later leek een andere goede speler een mooie lofted straight drive te slaan, maar hij had buiten de sprintende long on Wouter gerekend die de bal luttele centimeters boven het gras wist te vangen. Toen Jasper twee ballen later de (op papier) derde goede batsman inrekende, was het opeens 37 voor 6 en leek het game, set and match. Hoewel de nummers 7 en 10 wel een prijs op hun wicket zetten, werd het daarna inderdaad niet meer spannend. Hermes DVS 67 all out en VCC finalist voor de vierde (!) maal op rij.

Het bowlen was goed verzorgd, getuige maar liefst tien maidens. Aryan twee en Annemijn en Flip ieder een wicket. Pick of the bowlers was Jasper met 2-12 in zes overs.

U13

In de middag werd op het kunstgras van Wilhelmus (op het hoofdveld vond de laatste ronde plaats van de World Cup T20 Europe Qualifier) de kruisfinale gespeeld tussen VCC U13 en HCC U13. Na een gewonnen toss koos VCC ervoor om als eerste te batten. Het openingspartnership leverde 44 runs op alvorens kort na elkaar Cedric (14) en Farhaan (7) konden vertrekken. Tom en Danial waren ongelukkig en gingen voor 0 naar de kant. De VCC-ers begonnen wat ongerust te kijken, want een score van drie cijfers leek op dat moment ver weg. Maar Alejo stond als een koning te batten: op zijn 5e bal al een prachtige 6, en daarna stug en slim doorbattend, daarbij heel goed ondersteund door eerst Carlijn (7) en daarna Ahan (13*), die met eentjes voortdurend de strike bleef wisselen, daarbij goed kijkend naar de gaten in het veld. Alejo en Ahan bouwden aan een partnership van 66 alvorens Alejo met 42 runs onder luid applaus het veld verliet. Ook Matthew en Sarang maakten nog kennis met het fenomeen duck en omdat Aldino zijn wicket goed verdedigde lukte het hem nog wat wides op te pikken, alvorens ook met 0 naar de kant te gaan. Al met al 83 runs van het bat en maar liefst 74 extra’s, hetgeen de score op 157 bracht, een totaal dat zeker vroeg in de wedstrijd niet meer was verwacht.

Na een korte drinks break mocht HCC batten. Al vroeg in de wedstrijd verschalkten respectievelijk Alejo en Farhaan de openers die met 3 en 6 runs naar de kant konden. Het partnership voor het 3e wicket bleek achteraf het enige substantiële partnership (42) van HCC, een partnership dat in de 13e over gebroken werd door Sarang met zijn eerste caught en bowled van de dag. 8 overs later herhaalde hij dat kunstje en op 67 voor 4 na 15 overs en begon het er goed uit te zien voor VCC. Het team gaf weinig runs weg door goed en alert fielden van o.a. Aldino en Matthew, al bleef de foutenlast door de extra’s wel een zorg. Danial was daar zeker een goede uitzondering op met de mooie cijfers 1-1 in 2! Na 20 overs was het 86/7 door wickets van Aldino, Tom en Alejo die een topdag had en daarna nog eens 2 wickets nam, mede door een goede vang van Tom. De laatste overs levereden nog 36 runs op, maar met 122 runs was de koek op, HCC all out en VCC finalist!

Hoewel er van beide zijden teveel extra’s werden gebowled (rond de 70!) een mooie pot jeugdcricket op een prachtige dag, waarbij VCC zich onderscheidde met scherp runnen en goed en alert fielden. Samen met de 42 runs van Alejo zorgde dat voor het verschil.

Scorecard

Videosamenvatting

Volgende week dus Super Sunday op VCC, met om 10.00 uur VCC U13 – Kampong U13 en daarna om ca. 13.30 uur VCC U17 – ACC/VRA combi U17. Komt dat zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *