Home » Junioren » U-11-2, ook maatje te groot voor ACC

U-11-2, ook maatje te groot voor ACC

De uitvinders van het cricketspel hebben in ieder geval 1 ding goed gedaan en dat is dat het altijd lekker weer is wanneer de U11 zijn kunsten mag vertonen. Op een zonovergoten accommodatie werden we hartelijk ontvangen door ACC. Het bleek de opmaat voor een mooie wedstrijd tegen het jonge thuisteam.

Captain Paul verloor de toss en kon meteen aan de slag met het opstellen van zijn batting order. Dat dit goed gelukt was, bleek uit het totaal van 147 runs in slechts 16 overs. Cedric was on fire met een totaal van 27 inclusief een zes en ook Carlijn had ook haar dag met twee vieren op een totaal 15. Voor slechts 3 uitjes stond er een totaal van 138 op het bord.

ACC had moeite met ons uitstekende bowlen en fielden. Een aantal VCC’ ers had vandaag een gouden arm meegenomen. Farhaan en Alejo gooiden een heuse maiden en Miraj wist er zelfs een hattrick uit te persen. Ook het fielden was dik in orde. Eddy hield als wicketkeeper de batsmen kort waardoor er heel weinig runs gestolen konden worden. Zij die toch een poging waagden over te stekken, werden door hem vakkundig uitgemaakt. En vertrokken er ballen van een ACC bat dan stond Bo er altijd om hem te vangen, met als mooiste de zittende catch.
Dat ACC niet aan het totaal van VCC kon komen, was vrij snel duidelijk maar desalniettemin bleven ze hun best doen en sloegen een paar mooie vieren. Van de 67 runs moesten er 33 worden afgetrokken voor 11 uitjes, wat het eindtotaal op 34 bracht.
Na een goed verzorgde lunch in een gemoedelijke atmosfeer, konden we de thuisreis weer aanvaarden. Dank ACC voor een zeer aangename ochtend, dank Amer voor het umpen en dank Victor voor het scoren en het verslag!

Over de schrijver

Richard de Lange