Home » Laatste nieuws » Eerste ZAMI thuiswedstrijd (op eigen terrein) VCC-VOC 2-0
Laatste nieuws

Eerste ZAMI thuiswedstrijd (op eigen terrein) VCC-VOC 2-0

Na een solide start van het seizoen (4 gewonnen, 1 tie) hadden de Zami’s even twee weekenden rust gekregen. Door sommigen werd dit gebruikt om lekker op vakantie te gaan, anderen maakten gebruik van de georganiseerde drank-stages in de vorm van Toc d’Or en Zami-uit-Zami-thuis. Dat moest een solide basis leggen voor de rest van het seizoen!

En zo bleek ook, want na eerst te beginnen met fielden (op een zeer traag 2e veld), speelden we zowaar een over of 10 lang iets dat op cricket leek… Niet echt eerlijk natuurlijk in de Zami, maar ja, wat doe je eraan dacht de captain… Ed lukte het pas om in zijn vierde over de noodzakelijke wide te gooien, en nadat zowel hij als Shu een wicketmaiden gooide was de stand 18 voor 3. Dit werd toch een beetje te gortig, dus besloot de Captain tot een drastische maatregel en kwam Noot voor Shu het veld in, om de boel een beetje te verstoren. Dat lukte aardig, met want handige overthrows ed (met een beetje hulp van ondergetekende, maar laat ik niet alle eer opeisen) ontstond er zowaar een partnershipje. Het was duidelijk te zien dat we met de gerustellende aanwezigheid van Noot in het veld beter ons eigen niveau haalden. Vangen werden gewoon weer gedropt (met als beste de botsing tussen 1e en 2e slip, te weten Sander en Floris, die geen van beiden de bal vasthielden) of handen teruggetrokken (wederom ondergetekende) en er werden ten minste wat goeie extra’s gegooid (oa Mr. Captain himself).

Maar goed, Yves en Floris speelden hun eigen wedstrijd en pakten beiden drie wickets waardoor VOC alsnog voor 125ao was. Daarna een overdadige lunch, voorbereid door Frits, die geblesseerd raakte toen hij zijn wicket op Emerson Trotman vierde in juni 1959 en dus nu fungeerde als 13e man.

Na de lunch besloot Noot het voor gezien te houden, en zijn afwezigheid was direct zichtbaar. San en Marek openden solide, en een prachtig partnership van 98 runs (in 17 overs) volgde. Vooral Sander (56) had het op z’n heupen, en met een mooie zes behaalde hij zijn 50 (wat hij overigens zelf, noch vrouw- en kindlief op dat moment door hadden). Marek bleef met 36 not out en werkte aan zijn gemiddelde, net als Floris (19*). Al met al een klinkende overwinning!

Wat volgde was een uitgebreide bbq, verzorgt door Frits en Sander heerlijk op het terras! Enige wat nog restte was het uitreiken van de trofee…

Alhoewel Sander en Floris veel stemmen kregen voor hun clownesque drop, en ook Frits in de top 3 stond met zijn pizza/brood/oliebollendeeg, was de winnaar toch onze eigen Noot: ondanks dat hij maar 20 overs heeft meegedaan (alleen gefield) wist hij ons toch eigenhandig naar ons echte niveau te tillen. Alleen daarom al verdient hij de prijs als aanmoediging!

IMN
image1 (2)image2