Home » Algemeen » 289 in 35 overs? Nou, dat doen we even…. VOC – VCC ZAMI (0-2)
Laatste nieuws

289 in 35 overs? Nou, dat doen we even…. VOC – VCC ZAMI (0-2)

Het Zami seizoen is weer aangebroken. Daar heeft niemand zo naar uitgekeken als de zon die dus uiteindelijk weer tevoorschijn mocht komen. Met 18 graden was het nog een beetje frisjes maar wanneer je van plan bent om flink te scoren, merk je toch dat het warmer is dan je zou verwachten.
Captain Mark won de tos en koos ervoor om te batten. Het was niet zijn schuld dat dat zijn hoofdcontributie van de dag zou blijken – hadden die andere batsmen maar uit moeten gaan i.p.v. alle runs voor zich te houden! Zoals David (89) die er 29 overs nodig had om uit te gaan (dat lukt ondergetekende in één bal). Ook Auke (32) en Ivo (65), die zo nodig zijn personal best moest evenaren, lukte het maar moeilijk om plaats te maken voor de echte talenten in het team. Het publiek van 1 werd daarentegen wel verzorgd met een continue stroom van boundaries, bijna-wickets en andere mooie shots. Dat kunnen ze wel, onze Dave, Auke en Ivo. En niet te vergeten Sander (25 n/o) die in de laatste over nog twee zessen over het hoofd van de bowler sloeg en Marek (12 n/o) die uiteindelijk ook nog mee mocht doen nadat het Ivo uiteindelijk gelukt was om zijn eigen wicket te raken.

Eindstand van de eerste innings: 289/3
David: 89
Auke: 32
Ivo: 65
Sander: 25 n/o
Marek: 12 n/o

Bij de Zamis is het traditie om elk seizoen een ludiek thema te bedenken. Waar het vorig jaar de “Zaiden” was (maiden + 1 wide/no-ball) wordt het in dit seizoen misschien wel “drop the shu”, waarbij het de bedoeling is om zo veel mogelijk, door Shuja gebowlde ballen te droppen. De onbetwiste koning in deze aflevering is Yves met 3 drops, terwijl Floris ook talent toonde. Hij kwam er echter achter dat dit niet altijd even makkelijk is toen bij zijn tweede poging de bal om onverklaarbare wijze in zijn handen achterbleef. Ook Sander had last van plakkerige handen, waardoor Shuja (3/30 na 7) toch nog 3 wickets kon pakken (er zat een omver gebowlde legstump tussen). Het is natuurlijk niet de bedoeling dat iedere bowler gedropt wordt. Yves pakte dan toch nog ook twee mooie vangkansen van het bowlen van Sander en van Marek. En Ed deed het van zijn eigen bowling. Wilde hij wellicht voorkomen dat het spel “dropp-Ed” ging heten?
Uiteindelijk moest de oppositie het maar met “schamele” 190 doen en was dit weer eens een leuke overwinning voor ons. Een special mention gaat nog voor Ivo, die bewees dat je de scoring rate behoorlijk naar beneden kunt brengen door alles down leg te bowlen. Bovendien scoor je dan 10 van de 12 runs tegen jezelf. Ook weer eens iets anders…

Eindstand van de tweede innings: 190
Shuja 3/30 van 7
Ed 3/25 van 6.5
Floris 1 van 18.4
Yves 1/16 van 2
Marek 1/17 van 7
Martin 0/25 van 4
Sander 0/22 van 2
Mark 0/14 van 1
Ivo 0/12 van 1

Toch moeten wij de derde innings aan tegenstaander geven. Hulde aan VOC met hun borrelhapjes, lekker bier en nog lekkerdere frietjes. Wij komen graag terug!

Martin Koster

Over de schrijver

Mark van Outeren

2 reacties

Geef hier je reactie
  • Helemaal goed, maar ijdel als ik ben. Ik mag een wicket bijschrijven. All out klopt ook beter met 10 wickets