Home » Verslagen » Verslagen VCC 1 » Steffen Mulder helpt VCC langs Rood & Wit met vijf wickets
Verslagen VCC 1

Steffen Mulder helpt VCC langs Rood & Wit met vijf wickets

Foto: Man of the Match Steffen Mulder bowlt

Op Hemelvaartsdag togen de Voorburgers naar het vorig jaar nieuw in gebruik genomen sportcomplex van Rood & Wit in Haarlem. Na een zeer voortvarende start in de fielding innings werd Rood & Wit voor 83 ao in een kleine 40 overs aan de kant gezet. Een hoofdrol was er voor Steffen Mulder, die maar liefst vijf wickets nam. Battend was het niet overtuigend maar wel ruim genoeg. Na 19 overs was de klus geklaard voor het verlies van (ook) vijf  wickets en was de tweede overwinning een feit.

Gewoontegetrouw won captain Tom de Grooth de toss. In tegenstelling tot afgelopen weekeinde koos hij ervoor om te beginnen met fielden om te zien hoe het wicket speelde. Dat relatief nieuwe wicket bleek niet erg regelmatig, want de wickets vielen met de regelmaat van de klok en lange tijd liep het aantal runs gelijk met het aantal overs (18 runs voor het verlies van 7 wickets na 19 overs). Pas toen de Zuidafrikaanse coach Jeff Case risico’s ging nemen en iedereen kon zien wat een fenomenale cricketer de Haarlemmers in huis hebben, werd de score snel opgevoerd. Ondanks een snelle 56 kon ook hij het niet bolwerken en op 83 runs zaten de rood-witten all out na 39.1 overs aan de kant. Naast Case waren er alleen nog wat extra’s te noteren (14), want de op een na beste batsman had vijf runs.

De batting innings zou voor de Voorburgers niet te veel problemen op mogen leveren, was de verwachting. Maar ook nu bleek het een moeilijk wicket om op te spelen. De Grooth, Smit, De Leede, Nottle en Gigani verloren allemaal nog hun wicket alvorens VCC de pot in de 19e over besliste en met vijf wickets won. Topscorer, net als vorige week, was Steve Nottle (35).

Scorecard