Home » Laatste nieuws » 87 runs Bas de Leede verstevigen koppositie Voorburg CC
Verslagen VCC 1 Laatste nieuws Algemeen Verslagen

87 runs Bas de Leede verstevigen koppositie Voorburg CC

Bas de Leede wordt gebowld na 87 runs te hebben gescoord.

Door net als in het Hemelvaartweekend ook met Pinksteren twee keer te winnen, blijft Voorburg CC koploper in de Hoofdklasse. Zaterdag was Groen en Wit kansloos en op tweede Pinksterdag maakte Bas de Leede (87) in zijn eentje meer runs dan elf Bloemendalers. Dankzij een misstap van Sparta hoeft VCC de koppositie zelfs niet meer te delen.

De wedstrijd op maandag kon wel een beetje als de topper in de hoofdklasse worden beschouwd, maar van strijd was in de praktijk nauwelijks sprake. De spreekwoordelijke ‘anchor man’ was de 17-jarige Bas de Leede, die volwassen batte en aan zeven partnerships een cruciale bijdrage leverde. Het grootste hiervan was met Regan George, die zelf 19 runs bijdroeg aan het partnership van 62 runs voor het vijfde wicket. Dankzij steun van tiener Floris de Lange en een paar rake klappen van Viv Kingma in de staart kwam er weer eens een 200-plus score in de boeken.

Bloemendaal kwam daar nooit in de buurt. Al op een totaal van vier runs pakte Viv Kingma, die door een enkelblessure van een korte aanloop moest bowlen, zijn eerste wicket (knappe slipcatch Tom de Grooth). Even later cleande Steffen Mulder keeper/batsman Murugesan aan de andere kant.

Routinier Tim de Leede nam een wicket met zijn allereerste bal en toen hij later in de covers eenvoudig coach Stretton uitving op het bowlen van zoon Bas, was het duidelijk dat Bloemendaal puntloos huiswaarts zou keren. Kingma drie wickets voor 17 runs, Mulder 2 voor 20, Tim de Leede 2 voor 4 en ook Bas de Leede en Philippe Boisseivain ieder namen een wicket. Bloemendaal 78 all out.

Op de zaterdag vóór Pinksteren was VCC al op bezoek geweest bij Groen en Wit, dat voor 142 runs aan de kant zat dankzij de sterk bowlende Tom de Grooth (3-12), Steffen Mulder (3-34) en Yasir Hamid (2-34). Philippe Boissevain pakte twee vangen op het bowlen van zijn voormalige clubgenoot De Grooth. Hoewel de sterk startende Rhys McCarthy nog run out ging voor 37, maakten Tom de Grooth (21 not out) en Regan George (30 not out) het rustig af.

Scorecard

Door deze dubbele winst en het verrassende verlies van Sparta bij Bloemendaal hoeft Voorburg CC de koppositie niet langer met de Capellenaren te delen. Stand top Hoofdklasse: 1. VCC 6-12; 2. Sparta 7-12; 3. Kampong 6-8; 4. Rood en Wit, Salland en VVV alle 7-8.

 

Ook Viv Kingma is overtuigd, maar zijn appeal wordt afgewezen.
Tim de Leede claimt een LBW met zijn eerste bal.
‘Flippie’ bowlt onder het toeziend oog van pa en ma.
Bas slaat de bal net langs left arm spinner Stretton.