Home » Laatste nieuws » Ajax – VCC: Een overwinning door geparkeerde auto’s
Verslagen VCC ZaMi Laatste nieuws Verslagen

Ajax – VCC: Een overwinning door geparkeerde auto’s

Op een warme, zonnige (ja, echt!) zaterdagmiddag mochten we weer de kunstgraswei in om te spelen in Leiden. Frits was een keer niet naar de kroeg geweest de avond ervoor, waarschijnlijk was hij zijn 5 wickets nog steeds aan het tellen. Ik mocht met Kirk meerijden – waarvoor dank- en hij zette zijn auto op een tactische plek neer.

Na een verloren toss werden we het veld ingestuurd. Prem en Nick openden de bowling.  Nick wist op zijn tweede bal al een wide te gooien, maar Prem ‘outdid him’ door dit al op de eerste bal van zijn spell te doen. Een paar gemiste vangkansen later deed Prem het maar zelf op z’n eigen bowlen. De lage full toss – een yorker in Zami cricket – zorgde voor het eerste wicket in de 4e over. Nu kon Nick niet achterblijven en hij kreeg een LBW. Dit moet wel aan het appealen liggen, want de woensdag erop kreeg Nick ook een dodgy lbw beslissing in zijn voordeel. It’s coming home!

Halverwege over 8 keek captain Sander naar Marek. “Arn, volgende over, bowlen”. Marek schrok, zag een zondagochtend vol spierpijn voor zich en begon de bal naar elke fielder over te bowlen in de hoop op tijd warm te zijn. Een prima spell van Arnie leverde helaas geen wicket op, battend had hij meer succes. Daarover later meer.

Ondergetekende bowlde samen met Arnie en pakte zelfs een wicket. Een droom, wraak voor die avonden in Kroatië waarin ik niet kon slapen door een snurkende Holleman. Helaas was dit de Holleman van Ajax, Frits lives to see another Zami day.

David werd aangezet, bowlde wat taarten en ging weer. Zelf was hij zeer tevreden. Wouter tikte geen ballen terug deze fielding innings en begon zelfs  wides te bowlen. Die dekselse Rutgers is altijd op het juiste moment in vorm. Het duurde tot over 21.1, maar Woutje a.k.a. Donny van de Beek a.k.a. Geitje Weghorst pakte het derde wicket na een goede vang van Kirk. 

Frits bowlde 1 over en gelukkig dropte Prem zijn tweede bal. Bij Frits betekent dit seizoen dat 1 wicket pakken gelijk 5 wickets wordt en ik moet eerlijk zeggen dat ik niet weet of ik – maar ook heel cricket Nederland- daar al klaar voor is. Spaar ze maar voor andere potjes Frits!

Wout pakte een zeer scherpe caught and bowled en door tight bowlen op het einde, een fantastische runout van F. van Hoogdalem ‘van long off naar de wicketkeeper’, goed keeperswerk van Kaushal en bowlen van Nick + Dave eindigde Ajax op 171/7 uit 35 overs.

Het fielden was niet altijd makkelijk. De zon stond namelijk erg ongunstig, waardoor deze reflecteerde op geparkeerde auto’s. Waaronder de auto van Kirk.

Tijdens de lunch werd er al gesproken over de WK finale tussen India en Zuid-Afrika later op de dag. Gelukkig was er niemand uit ons team zo gek om deze wedstrijd niet te spelen, zodat hij Zuid-Afrika kon aanmoedigen. Je zou dat maar gedaan hebben, wat een choke.

Onze batting innings begon erg lekker. Kirk sloeg 22 runs uit de 2e over, 5 prachtige vieren en twee wides. Helaas bleef het hierbij, maar dit zette de toon. Marek kwam in, nog last van z’n rug van het bowlen. Marek gaf een paar vangkansen weg, maar dat mocht geen naam hebben. Dat had het wel, een stuk of 5. Die auto van Kirk stond zo opgesteld dat je op cow corner niks zag. Dat was geen rare drop. Kennelijk stonden de auto’s zo, dat je nergens in het veld wat zag, tactische meesterzet dus.

Tussendoor kwam Auke in. Prachtige shots, resulteerde in een strike rate van 150! Het waren 10 mooie ballen. Harold kwam in en dan weet je eigenlijk al hoe laat het is. Wij denken nog steeds dat je met een gebroken bat speelt. Dat maakt Haroldinho niet veel uit, hij tikte samen met Arnie het potje binnen en eindige op 63*. Na over 24 werden er drinks genomen, met nog 14 runs needed en Arnie op 47. Nadat Harold de eerste 2 ballen van over 25 voor 4 sloeg, werd er krampachtig van de kant geschreeuwd dat Arnie er bijna 50 had. Even rustig aan doen, het is geen krokodil!

Harold luisterde, maar wilde zijn average toch nog iets opkrikken. In plaats van 4 ballen uit te blocken pakt hij een single. Arnie pakte ook een single en stond op 48*. Geen gekke dingen doen, gewoon 2 ballen blokken en klaar. Blokken, wat is dat? Harold, de man met een techniek waar je in de Zami (en 10 jaar geleden op iets beter niveau) u tegen zegt, dacht dat de leave een goede optie zou zijn. Hij had hierbij geen rekening gehouden met die dekselse zon op de auto’s. De wicketkeeper mist de bal, Arnie blijft achter op 48*, leuk voor je Arn!

Na afloop stonden we verdacht vaak bij het bier, wanneer deze bij Ajax stond. De gastvrije Ajacieden zorgden ervoor dat we een heerlijke derde helft hadden, waarbij er gezamenlijk gekeken werd naar het  WK. Zo eindigde een heerlijke cricketmiddag met 2 punten in de tas, goed gezelschap en een spannende finale. 

 

Floris

Over de schrijver

Floris van Hoogdalem

Voeg reactie toe

Geef hier je reactie