Home » Laatste nieuws » Alejo Nota weer gepasseerd! VCC Zami – Ajax Zami: 2-0
Laatste nieuws

Alejo Nota weer gepasseerd! VCC Zami – Ajax Zami: 2-0

Er was een tijd dat we altijd, zoals Joop Visser zong, “van Ajax wonnen met dubbele cijfers, alsof het korfbal was”. Dit seizoen blijken we echter van iedereen te kunnen verliezen. Na thuis van ons te hebben gewonnen, trokken de Ajacieden daarom vol goede moed naar het mooiste cricketveld van Nederland. Aan het eind van de dag trokken ze weer terug naar het mooiste kindvriendelijke softbalveld van Nederland, twee verliespunten rijker en wetend dat de natuurlijke orde weer hersteld was.

Dit waren de bijzondere prestaties:

Pinky: We begrijpen dat je het eng vindt om tegen Nolan te zeggen dat je liever Zami speelt. Doen alsof je een blessure hebt was daarom een logische keuze. Alleen jammer dat je je, bij het maken van je schwalbe, je ook echt geblesseerd hebt. Je hebt wel een driedubbele bardienst gedraaid, chapeau!

Frits: In tegenstelling tot Pinky staat Frits er wel gewoon, geblesseerd of niet. Het gaat niet om talent, maar om mentaliteit! Een nagenoeg foutloze kuur, met als hoogtepunt een bijna-zaiden: 5 puntjes en dan de laatste bal keurig buiten de blauwe lijn. Maar de Qscheids geeft hem niet en dan sta je toch met lege handen. Jammer.
Het wedstrijdverslag wordt deze week gesponsord door Holleman-aanstekers.nl. Met handgeschreven bedrijfslogo. Minimale afname 500 stuks.

Shu: Na drie onbespeelbare en angstaanjagende overs was de wedstrijd al bijna beslist en kreeg je een publiekswissel.

Edge: De gedoodverfde opvolger van Mark als aanvoerder van de ZAMI. Een echte leider. Als Ed het spelletje speelt lijkt het zo makkelijk, terwijl het eigenlijk best moeilijk is. Ik weet bijvoorbeeld niet hoe je die vangbal kon missen, maar het is je toch gelukt! Battend gaat het ook steeds beter: de openingsbowlers sla je moeiteloos weg, om vervolgens uit te gaan op een taartengooier! Ed is de personificatie van de Zami-spirit!

Tobias: Pakt het belangrijkste wicket en beslist daarmee de wedstrijd. Wordt vervolgens afgezet, met de belofte dat hij nog een tweede spell krijgt. Maar ja, onze aanvoerder belooft wel vaker dingen…

Mark: Een echte captain’s innings! WTMM… Toen je in kwam, stonden we op het punt om een
gewonnen pot uit handen te geven. Toen je uitging, hadden we een verloren pot bijna terug
gewonnen. Bovendien heb je vandaag de ‘LBW-strippenkaart’ ingevoerd! “Gebruik je bat!” “Waarom
dan?” Uiteindelijk heeft je bloedeigen neef je het ‘frontaal touché’ moeten geven, om de eer en de
derde innings te redden.

Sander: Sander kan, in theorie, nog 4 van de 5 bekers winnen. Met zijn topsportmentaliteit is hij van
steeds grotere waarde voor dit team. Twee vangen, een wicket, een zaiden en een dubbele zaiden!
“Zijn jullie al klaar? Maar je hebt nog niets gedaan!” Vrouwen en cricket…

Arnie: De spelers van Ajax hebben een olifantengeheugen. Ze weten: “Als Marek Molenbuur
meedoet, hebben we 0% kans om te winnen.” Arnie stelde niet teleur: puntjes in the pocket,
reputatie bevestigd, tot volgend jaar!

Ivo: De dag die je wist dat zou komen… Vandaag mocht je, op gras, op jouw speciale verzoek, met mij openen. Ik weet niet hoeveel brownie points je dit heeft gekost bij je neef en captain, maar ik hoop dat het je waard was. Ik heb er, zoals altijd, ook erg van genoten, al had het wat mij betreft wat langer mogen duren. Je krijgt een extra pinky point voor de slechtst georganiseerde drinks break ooit.

Noot en de Grijze Mongool: Noot en ik deden een wedstrijdje Geoffrey Boycott imiteren: Noot bowlde met zijn pet op, ik batte 30 overs lang voor mijn gemiddelde. De uitslag (toepasselijkerwijs): een Draw.

Mo: Jouw bijdrage aan deze wedstrijd is vergelijkbaar met de bijdrage van Johan Cruijff aan het WK 1978: Briljant, uniek, doorslaggevend, maar tegelijkertijd moeilijk in statistische gegevens weer te geven. Uit het niets, een direct hit vanaf mid-dinges. De Qumpire geeft de batsman aan het dode wicket run out, maar bedenkt zich dat hij al “Over” had geroepen. Jammer.
Je batting innings was briljant, maar kort. Je cover drive: briljant. Je call voor een single: scherp. Het eindresultaat: jammer.

Martin, jij bent voor mij al jarenlang een trouwe muze geweest. Het internet moet vol en ik heb mij gecommitteerd om daaraan een bijdrage te leveren. Het is een bekend feit dat een oneindig aantal apen de werken van Shakespeare zouden kunnen typen, maar ik kan niets waardevols produceren zonder de nodige inspiratie. Helaas heb jij deze keer niets gedaan dat goed of slecht genoeg was om opgenomen te worden in het wedstrijdverslag. Dit zie ik niet als een fout van jou, want jij doet je best en meer kun je niet doen, maar als een tekortkoming van mij als journalist.
Daarom beloof ik nu plechtig, voor alle fans van VCC Zami en alle lezers van de VCC website: Mijn volgende wedstrijdverslag, rain or shine, cricket or korfbal, wordt een Martin Koster Special!

~D

Over de schrijver

Martin Koster

1 Reactie

Geef hier je reactie
  • Super leuk en goed geschreven verslag. Zelfs Shakespeare zou jaloers zijn op dit cricketprosa…
    to be a zami or not to be a zami, that is the question….