Home » Laatste nieuws » ALV VCC benoemt Dorith van der Laan en Tom de Grooth als Leden van verdienste
Laatste nieuws

ALV VCC benoemt Dorith van der Laan en Tom de Grooth als Leden van verdienste

Op zaterdag 19 november jongstleden werd de najaarsledenvergadering van VCC gehouden. Zo’n 35 leden hadden de moeite genomen om naar het clubhuis te komen, dat voor de gelegenheid (buiten rond het vriespunt) toch enigszins was opgewarmd. \

Er werd terug- en vooruit gekeken. Er is het bewustzijn dat we een fantastische accommodatie hebben en ook dat we een goed seizoen hebben gedraaid. Op sportief gebied: VCC Vrouwen 2x kampioen, de U17 en VCC 1 en 3 mannen runners-up, en VCC 2 kampioen in de Eerste Klasse. Qua accommodatie: de nieuwe indoorhal is een enorme verrijking, net als de hybride pitches. We hadden fantastische evenementen (90-jarig jubileum), met als kers op de taart de twee T20I’s tegen Nieuw- Zeeland. Het besef dat er heel veel goed gaat, is moeten we daarom ook zeker niet vergeten.

Maar er zijn ook zorgen. Het is een uitdaging om de verdere gewenste professionalisering (bar, coaching) te financieren en de huidige enorme lastenverzwaring (energiekosten) waar de club zich mee geconfronteerd ziet, maken het niet makkelijker. Het bestuur heeft mede daarom een contributieverhoging van ca. 10% voorgesteld. Dat lijkt een noodzakelijke en niet meer dan eerlijke indexatie van de kosten die gedekt moeten worden.

Zoals elke vereniging zijn er velen die vrijwillig een handje uitsteken. Twee van die vele vrijwilligers werden vanwege hun jarenlange en buitengewone verdienste aan het einde van de vergadering extra in het zonnetje gezet: Dorith van der Laan en Tom de Grooth werden beide tot Lid van Verdienste benoemd.