Home » Nieuws » Amstelland – VCC4
Nieuws

Amstelland – VCC4

VCC 4 286-6 (40 overs, S. Butt 89, S. Zaidi 44, Z. Ali 4-49) Beat SV Amstelland United 3 161 all out (27.5 overs, N. Butt 63, A. Ali 24, S. Butt 3-33) by 125 runs.

 

Op een regenachtige wedstrijd in Amstelveen heeft VCC 4 een broodnodige overwinning geboekt op Amstelland United.

Na het ietwat laat verzamelen op Amstelland, trad VCC 4 aan met een aangepast elftal voor deze zaterdagwedstrijd. Het normale team werd bij gebrek aan reguliere spelers versterkt met de komst van Abbass en Kashif.

Na de toss gewonnen te hebben besloot Saqib te batten op het kunstgrasveld, aangezien het team batting heavy was. De opening batsmen Abbass en Saqib mochten het gaan doen vandaag. De opening bowler kreeg in zijn eerste over al Abbass uit door een inside edge op het wicket. Anu mocht vervolgens in zijn eerste wedstrijd dit jaar de innings proberen op gang te krijgen. Dit lukte goed, onder andere door veel wide balls van de bowlers die met een natte bal moesten bowlen. De bal werd trouwens in hun innings 3 á 4 keer verwisseld. Dit ging goed totdat Anu te vroeg was op z’n schot en de bal de lucht in lepelde. Vervolgens was het aan Mo, in zijn laatste wedstrijd dit jaar voor VCC, voordat hij naar Australië vertrekt, om het goede werk door te zetten. Deze partnership ging door tot net over de helft van de innings, waarna Mo, terwijl hij probeerde te versnellen, bowled ging. Score nu 146/3 na 25.2 overs. Dit bracht Sono op het wicket en de beste periode voor VCC 4 brak aan. Van de 25e tot de 40e over werden er 144 runs gescoord. Saqib vertrok uiteindelijk in de 34e over voor 89 runs, en Sono in de 37e over voor 44 runs. Atif en Kanwez vonden 6,5 per over niet genoeg en sloegen nog een paar zessen om het totaal naar 286 te krijgen.

 

Na de, overigens zeer goede en uitgebreide, lunch en met een goed totaal op het bord mochten we gaan bowlen. Kashif en Sono mochten de nieuwe bal gebruiken om , zo dachten we, de bastmen van Amstelland even op te rollen. Dit was niet helemaal hoe het ging. De innings van Amstelland kon verdeeld worden in 2 delen. Vòòr hun opener, ene Nawaz Butt, uit was en ná hij uit was. Voor hij uit was stond de score namelijk op 129/3 na 17 (waar het eerder zelfs 98/1 na 11 was), en na hij uit was bleken er geen batsmen over te zijn en waren ze uiteindelijk all out voor 161. Het grote verschil werd gemaakt in een over gebowled door Kashif. op de 3e bal was de striker iets te laat met vertrekken voor een single en run out aan de non-strikers end door Saqib die het wicket raakte met een one-handed flick terwijl hij ingerend kwam van cover. De bal erop was hun nummer 1 batsman N. Butt on strike en bowlde Kashif een half volley op middle stump. De batsman sloeg deze met volle kracht terug naar de boundary, althans dat dachten we. Kashif stak echter zn handen uit, en de bal besloot toen maar daar te blijven. N. Butt uit voor 63. Deze 2, overdreven on-VCC fieldingkunsten, bleken uiteindelijk het keerpunt in de wedstrijd.