Home » Laatste nieuws » Babette de Leede breekt clubrecord in Kaapstad
Laatste nieuws

Babette de Leede breekt clubrecord in Kaapstad

Leidschendam-Voorburg – Cricketster Babette de Leede, die in Kaapstad traint en speelt, heeft samen met haar openingspartner Stacey Lackay het clubrecord van Western Province van het hoogste partnership voor het eerste wicket verbroken: 184 runs. Het oude stond op naam van de kersverse nummer één in de wereld, Laura Wolvaardt.

Plaats van handeling was het Newlands-stadion in Kaapstad, waar normaal gesproken wedstrijden van de nationale teams worden gespeeld.

Het mooie stadion met de prachtige Tafelberg op de achtergrond inspireerde Babette. Supergeconcentreerd vanaf de eerste bal begon ze met het opbouwen van haar innings.

Een bonus was dat haar openingspartner Stacey Lackay heel aanvallend batte. Daarom hoefde Babette zich geen zorgen te maken dat ze ‘op zoek’ moest naar runs. Hoewel technisch de mindere, sloeg Lackay de ene bal na de andere het veld uit.

Na verloop van tijd ging Babette ook versnellen en begonnen de tweetjes en vieren van haar Gray-Nicollsbat te komen. Haar Leidschendamse hartsvriendin Nikki en vriend Pim waren precies op tijd hun vriendin komen bezoeken, want even later schreef Babette geschiedenis toen zij de eerste VCC’ster was die een halve century maakte voor een buitenlands provincieteam.

Babette maakte uiteindelijk 75 runs op het allerhoogste niveau in Zuid-Afrika. Daarmee legde ze niet alleen samen met met haar openingspartner Stacey (122 runs) de basis voor de overwinning op Eastern Province, maar vestigde ze tevens een clubrecord van 184 runs voor het eerste wicket. Voordien stond dit record op naam van niemand minder dan Laura Wolvaardt, de nummer één batter van de wereld.

Babette heeft het afgelopen halfjaar in Zuid-Afrika doorgebracht om daar onder meer te trainen bij de Gary Kirsten Academy in Kaapstad. Binnenkort zal ze naar Nederland terugkomen en mag ze meetrainen met de Engelse county Lancashire. Daarna (in mei) vliegt ze met een andere Nederlandse speelster, Sterre Kalis, naar Dubai voor een toernooi met de wereldtop.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags