Home » Algemeen » Bas de Leede naar MCC Young Cricketers
Nieuws Algemeen Senioren

Bas de Leede naar MCC Young Cricketers

Bas de Leede, speler van ons eerste elftal en cricket-international, krijgt een contract bij MCC Young Cricketers. Deze talentenclub in Londen is vaak een tussenstap op weg naar een profcontract.

De Marylebone Cricket Club, kortweg MCC is opgericht in 1787, is gehuisvest op het Londense cricketmekka Lord’s en de bewaker van de spelregels, de ‘Laws of Cricket’. De MCC investeert jaarlijks GBP 2 miljoen in topjeugdcricket, waarmee zes universiteitsteams, de MCC Young Cricketers en hun uitgebreide wedstrijdprogramma’s worden ondersteund.

MCC YC speelt mee in de ‘beloftencompetitie’ waaraan de tweede teams van de County Clubs deelnemen. Diverse (ex-)wereldtoppers zijn ooit begonnen bij MCC YC, onder wie de Engelsen Ian Botham en Phil Tufnell, Australiër Mark Waugh en Nieuw-Zeelander Ross Taylor. Ook een beperkt aantal Nederlanders speelde in het verleden voor MCC YC, waaronder -toen nog- onze eigen Daan van Bunge, de jong overleden Maurits van Nierop en de voormalig captain van het Nederlands Elftal Peter Borren.

Bas speelt op dit moment in Perth (Australië). Van 18 februari tot 3 maart speelt hij met een Nederlandse selectie een aantal wedstrijden in India. Zijn laatste wedstrijd in Australië is op 16 maart 2019.

Bas laat vanuit India weten: “Ik ben superblij met deze kans. Voor de MCC YC spelen is sowieso een eer, maar ik heb ook de mogelijkheid mezelf in de kijker te spelen in het Engelse profcircuit. Ik loop nergens op vooruit, maar als het goed gaat, is dit de manier om een contract bij een county in de wacht te slepen. Het is jammer dat ik nu niet op het hoogste Nederlandse niveau bij VCC actief kan zijn, maar deze kans kon ik niet laten lopen en ik ga proberen om een paar keer heen en weer te komen en dan een paar wedstrijden mee te pakken.”

Als het eerste hem nog wil hebben natuurlijk ….

Over de schrijver

Richard de Lange

1 Reactie

Geef hier je reactie
  • Beste Bas. Van harte proficiat met je jeugdcontract bijMCC. En ik hoop dat je daar veel succes en plezier zal hebben. Top !!!!!!!!