Home » Laatste nieuws » Bas de Leede tekent bij Durham County Cricket Club
Laatste nieuws Nieuws

Bas de Leede tekent bij Durham County Cricket Club

Na een aantal memorabele maanden, eerst met het Morrisville SAMP Army-team op het T10-toernooi in Abu Dhabi en daarna het ILT20-toernooi met de Mumbai Indians, heeft Bas zijn handtekening gezet onder een tweejarig profcontract bij Durham Cricket. 

Bas is logischerwijs blij met zijn contract: “Dit is een geweldige stap op weg naar meer professioneel cricket. Durham neemt deel aan drie competities – vierdaagse, eendaagse en T20 – waar ik hoop kansen te krijgen. Ik ben Durham dankbaar dat ze mij deze kans bieden.” Bas krijgt vrij voor de WK-kwalificatiewedstrijden die in juni en juli 2023 in Zimbabwe zullen worden gespeeld.

Onder anderen de Engelse internationals Ben Stokes, Mark Wood en Brydon Carse worden teamgenoten van Bas bij Durham, evenals voormalig VCC-er Brandon Glover die vorige week tekende bij de noordelijke county.

We zullen Bas enorm missen als captain, batter, bowler en fielder van VCC 1.  Maar dit is natuurlijk een waanzinnige kans, die we Bas van harte gunnen en alle VCC-ers zullen met meer dan gemiddelde interesse de prestaties van Durham volgen!

Over Durham Cricket

Durham speelt in het LV Insurance County Championship, de One-Day Cup en in de North Group van de Vitality T20 Blast. In 2008 wonnen zij het County Championship voor het eerst, behielden de trofee in het seizoen 2009 en wonnen vervolgens voor een derde keer in 2013. In de eendaagse competitie wonnen ze de 50-plus Friends Provident Trophy in 2007 en de inaugurele 50-over Royal London One-Day Cup in 2014. Durham speelt sinds het seizoen 2017 in Division Two van het County Championship. De thuisbasis van Durham Cricket is de Seat Unique Riverside Ground in Chester-le-Street.