Home » Algemeen » Battingshow Bista overvleugelt century Tom de Grooth
Verslagen VCC 1 Laatste nieuws Algemeen Verslagen

Battingshow Bista overvleugelt century Tom de Grooth

Een geweldige battingshow van Quick-professional Jay Bista bepaalde afgelopen weekend het verschil tussen Quick en Voorburg CC. De 23-jarige Indiër van Nepalese komaf maakte 194 runs uit een totaal van 315. De respons van VCC was onvoldoende: 252 runs.

Na twee vlotte wickets leek het er even op dat VCC Quick onder druk zou kunnen zetten. Geert-Maarten Mol en Jay Bista bouwden echter aan een groot partnership van 175 runs, mede geholpen door een aantal gemiste vang- en runoutkansen. Na het vertrek van Mol speelde ook Lesley Stokkers een goede innings, maar de show werd gestolen door Bista die de ballen steeds beter begon te raken. De ene zes na de andere vloog het veld uit. Bista maakte goed gebruik van het feit dat Quick een zeer klein veld had gemaakt van slechts 104 meter doorsnee. Ter vergelijking: dat van VCC is 135-140 meter.

Toen Viv Kingma Bista uiteindelijk bowlde voor 194, werd de schade voor de Voorburgers enigszins beperkt, maar 315 was natuurlijk een mammoetscore. Tom de Grooth ging sterk van start, maar zijn partner Matt Smit werd wat ongelukkig LBW gegeven, een lot dat later ook zijn teamgenoot Philippe Boissevain zou treffen. Nick Smit (40) sloeg een aantal mooie zessen, maar werd uit zijn concentratie gehaald door bowler Mol die aan het eind van zijn aanloop deed alsof hij de bal met een steenworp wilde gooien.

Door de wicketval moest VCC bijna zeven runs per over maken. Dat aantal liep nog verder op toen ook Clayton Floyd (20) na een snelle innings moest vertrekken. Tom de Grooth was de ‘anchor man’ die een prima century voltooide. Viv Kingma (18) en Brandon Glover (23, partnership met De Grooth van 52 voor het achtste wicket) zorgden voor de spreekwoordelijke ‘wagging tail’, maar toen De Grooth werd gebowld door Dake voor 107, was het ‘game, set and match’ voor Quick.

Dit seizoen liggen de teams dicht bij elkaar. Vijf teams hebben nu zes punten. HBS, Excelsior en ACC lijken boven de middenmoot uit te steken. Stand op 15 juni (op 16 juni wordt HBS-VOC nog gespeeld): HBS, Excelsior en ACC 8-12; HCC 7-10; VOC 7-6; VCC, Dosti en Sparta 8-6; Quick 9-6; VRA 7‑2.

 

 

Foto: Jay Bista wordt voor 194 gebowld door Viv Kingma.

Tom de Grooth op weg naar 107 runs.