Home » Laatste nieuws » Beslissende overwinning op HBS
Verslagen VCC 3

Beslissende overwinning op HBS

Datum: 16 juli op VCC-terrein 3

VCC-selectie: Naman, Rohit (c) (wk), Mohsen, Tanveer, Navjot, Jenagan, Sarath, Ahsen, Pranav, Haris, Karthik DG.

VCC benaderde de wedstrijd tegen HBS met een sterk gevoel van vertrouwen, na een belangrijke overwinning op Punjab in de week daarvoor. Het was duidelijk dat het HBS-team niet hetzelfde niveau van vaardigheden en bekwaamheid had als VCC3. Daarom bedacht VCC een strategie om de wedstrijd snel af te sluiten door als eerste te fielden en te vertrouwen op hun explosieve openingsbatsmen, Mohsen en Tanveer, om voor een goede start te zorgen.

Na het winnen van de toss koos VCC ervoor om HBS aan bat te laten gaan. HBS had moeite om in een bevredigend tempo te scoren, met slechts 13 runs in 10 overs terwijl het twee wickets verloor. Sarath en Navjot toonden hun professionaliteit door accurate lijn en lengte te bowlen. Sarath hield druk vanaf één kant, terwijl Navjot beide wickets opeiste, waaronder die van de gevaarlijke batsman Benno. Karthik en Pranav gingen door met de tweede bowling spell en toonden hun vaardigheid. Karthik zorgde voor één dismissal. In de daaropvolgende spell bowlden Haris en Ahsen in tandem. Haris ondervond aanvankelijk wat moeilijkheden, maar slaagde erin om twee wickets te nemen. Ahsen hield zoals gewoonlijk een strakke lijn en claimde drie wickets. Na 34 overs had HBS een score van 126/8 verzameld. Sarath werd opnieuw in de aanval gebracht en die zorgde prompt voor twee extra wickets. Daardoor sloot HBS hun innings af met een eindscore van 132/10. De aanvoerder van VCC was blij met het vermogen van het team om HBS tot dit totaal te beperken, omdat het hun netto run rate vooruitzichten verbeterde.

Na een bevredigende lunchpauze gingen de openingsbatsmen van VCC vol vertrouwen het veld op en zetten hun dominantie tegen de bowlers van HBS voort. Mohsen en Tanveer zorgden voor een snelle start en het eerste wicket van VCC viel op 66 runs in de 10e over. De score gaf duidelijk aan dat de overwinning binnen handbereik was. Naman betrad de crease en nam zijn gebruikelijke tijd om zich in te werken. Tanveer probeerde een zes toen hij een score van 43 bereikte, maar werd gevangen door een HBS-velder op long-off in de 13e over. De score stond op 100/2 en VCC had slechts 33 runs nodig om de overwinning binnen 27 overs veilig te stellen. Rohit vormde vervolgens een partner met Naman en samen leidden ze het team comfortabel naar het doel, waardoor de wedstrijd succesvol werd afgesloten in 17.3 overs.

Ahsen werd terecht geëerd als Man of the Match voor zijn uitzonderlijke prestatie, waaronder 7 gebowlde overs, 2 maidens, 3 wickets genomen en slechts 19 runs toegestaan.