Home » Nieuws » Bestel nu het Cricket Jaarboek bij de drukker
Nieuws

Bestel nu het Cricket Jaarboek bij de drukker

Cricket_Jaarboek2010_Cover_losIn de week van 22 november verschijnt voor het eerst het Cricket Jaarboek, waarin uitgebreid aandacht wordt besteed aan de highlights van het Nederlandse cricket in 2010. De afgelopen weken is onder hoogspanning gewerkt, om het boek op tijd klaar te krijgen. Het Cricket Jaarboek is een initiatief van uitgever Jeroen van Bergen en hoofdredacteur Maarten Westermann, met steun van de KNCB. Gerenommeerde cricketschrijvers Ruud Onstein, Rod Lyall, Jan Balk, Jacob-Jan Esmeijer en Ingrid van der Elst hebben bijdragen geleverd aan het boek, waarin ook de Kleefstra Almanak is opgenomen, met alle cijfers van het afgelopen seizoen, samengesteld door Alex Matthijssen en de zijnen. Beeldredacteur Sander Tholen heeft het Jaarboek gelardeerd met tal van dynamische foto’s. De tekst van het boek is afgedrukt in het Nederlands en in het Engels, waarmee wordt ingespeeld op de groeiende belangstelling in het buitenland voor het Nederlandse cricket.

Quotes uit het Cricket Jaarboek 2010

  • Richard Cox: ‘Ik pleit voor een overstap voor de senioren naar zaterdagcricket en voor de junioren naar zondag’
  • Jeroen Smits: ‘Naar mijn gevoel hebben we jarenlang de fout gemaakt om het Nederlands Elftal samen te stellen op basis van angst’
  • Peter Borren: ‘Clubs zouden de deuren voor buitenlandse spelers wagenwijd open moeten mogen zetten’
  • Dosti voorzitter Shyam Tewarie: ‘Wij zijn geen zwarte club, een cricketclub moet iedereen verwelkomen die van het spel houdt’

Bestel via info@jeroenvanbergen.nl

In woord en beeld wordt het enerverende cricketjaar 2010 nog eens tot leven gebracht. Bijvoorbeeld aan de hand van de tachtig dagen van het Nederlands Elftal – zo druk was het internationale seizoen nog nooit. Daarnaast ook aandacht voor de andere vertegenwoordigende teams. In het Cricket Jaarboek staan interviews met KNCB directeur Richard Cox met zijn visie op het Nederlandse cricket, Jeroen Smits over zijn loopbaan en de toedracht van zijn afscheid, en de nieuwe Oranje captain Peter Borren, die gepeperde uitspraken niet schuwt. Er zijn analyses van de Topklasse en de Twenty20 Cup. Verder een profiel van de succesvolle Amsterdamse club Dosti. En het antwoord op de brandende vraag wat Schiedam tot cricketstad van het land maakt. Tenslotte een prachtige fotogalerij met vrijwel alle kampioenen van 2010, van hoog tot laag, dames en heren, jong en oud. Plus zoals gezegd de Kleefstra Almanak, die zijn tachtigste editie beleeft.

Het Cricket Jaarboek 2010 telt 132 pagina’s, is uitgevoerd op A4 formaat en kost 19,50 euro exclusief verzendkosten. Wie al een bestelling heeft geplaatst hoeft dat niet een tweede keer te doen. Wie het boek nog wil bestellen, wordt aangeraden dit snel te doen, want de oplage is gelimiteerd. Stuur een e-mail met uw gegevens naar info@jeroenvanbergen.nl. Na aanmelding ontvangt u een factuur. Na ontvangst van de betaling wordt het boek toegestuurd. De reacties tot nu toe geven voldoende vertrouwen, dat het Cricket Jaarboek ook in 2011 en latere jaren zal verschijnen. In die reeks mag deze eerste editie vanzelfsprekend niet in de boekenkast van de cricketliefhebber ontbreken.