Home » Nieuws » Bewegen moet je niet belasten
Nieuws

Bewegen moet je niet belasten

Sportclubs doen fantastisch werk en spelen een belangrijke maatschappelijke rol. Toch worden sportclubs jaarlijks aangeslagen door de Belastingdienst. Clubs moeten OZB betalen over hun kantines en gebouwen. Dat geld kunnen clubs veel beter inzetten voor hun sport. Daarom wil de VVD de OZB op verenigingsgebouwen afschaffen.

Om dit te realiseren heeft VVD-lijsttrekker en wethouder Sport Sander Dekker vandaag de petitie: "Bewegen moet je niet belasten" gelanceerd. Vanmiddag ondertekende topzeiler en Haags Sporter van het Jaar Thierry Schmitter de petitie als eerste. We hopen dat u zijn voorbeeld volgt! U vindt de petitie op .

Dekker: “Sportclubs doen fantastisch werk en spelen een belangrijke maatschappelijke rol. Toch worden sportclubs jaarlijks aangeslagen door de Belastingdienst. Zij moeten OZB betalen over hun kantines en gebouwen. Ik vind dat raar. Dat geld kunnen clubs veel beter inzetten voor hun sport. Daarom wil de VVD de OZB op verenigingsgebouwen afschaffen.”

Terwijl dit initiatief de gemeente relatief weinig kost – het gaat om ongeveer twee ton per jaar- kunnen de ruim 400 Haagse sportverenigingen de lastenverlichting goed gebruiken. De verenigingen draaien vaak volledig op vrijwilligers en moeten elke cent omdraaien om bijvoorbeeld hun materiaal aan te schaffen. De lastenverlichting in de vorm van lagere OZB wordt dan ook door veel clubs met open armen onthaald.

Bij eerdere pogingen van de VVD is echter gebleken dat er momenteel weinig politieke steun is om zo te investeren in sport. De VVD hoopt straks met een breed gesteunde petitie wel een politieke meerderheid te kunnen krijgen om Haagse sportclubs een lastenverlichting te kunnen bieden. Den Haag, 12 februari 2010