Home » Junioren » Bij U9 regent het overwinningen!

Bij U9 regent het overwinningen!

Foto: Noah en Ninah aan bat voor VCC terwijl Branko en Enrique fielden bij Hermes DVS

Het gaat lekker met VCC’s jongste team, de U9. Een enthousiaste groep spelers, van wie enkele vorig jaar al bij VCC speelden, maar de meesten pas dit seizoen zijn begonnen. Er werd vanaf mei enthousiast getraind en het was een onverwacht geschenk toen begin juli ineens een competitie mogelijk bleek.

De openingswedstrijd werd gewonnen van VOC (zie hier een verslag van VOC) in de regen, de volgende wedstrijd tegen Punjab kende een regenpauze en werd… ook gewonnen. De week erna was het stralend weer in Voorburg en verloren we nipt van Quick. Zaterdag 25 juli stond de uitwedstrijd tegen Hermes DVS op het programma. Er was regen voorspeld…

De eerste test was het vinden van Hermes DVS. Ninah en Noah kwamen helemaal op de fiets naar Schiedam – een goede warming-up! Sommige andere spelers werden door de navigatie naar andere sportvelden gestuurd, maar om 9:00 uur waren alle 11 (!) spelers van VCC-U9 aanwezig (de meeste U9-teams hebben 6 tot 8 spelers). Het leek wel bijna “thuis”, want ook de U13 en U15 van VCC speelden bij Hermes DVS.

We verloren de toss en mochten batten. Omdat de tegenpartij maar met 6 spelers was, leenden we weer twee fielders van ons uit, zodat beide teams 8 fielders konden inzetten. Van onze kant hielpen eerst Branko & Uzair en later in de innings Enrique & Pranav O. de tegenpartij. En dat deden ze zeer consciëntieus (zoals straks zal blijken).

In U9-cricket bat elk team 12 overs. Dat betekende in ons geval – met 11 spelers – 6 paren die elk twee overs batten. Eén speler van ons mocht twee keer batten. Deze wedstrijd was Jamie de gelukkige. Onze beste partnerships waren die van: Pranav S & Uzair (16 runs), Hridhaan & Pranav O (14 runs) en Richano & Jamie (13).

De andere partnerships scoorden iets minder runs maar verdedigden het wicket heel goed: niemand is uitgebowld en ook werd er geen onnodig risico genomen. Het was ook goed om te zien dat er steeds actiever wordt gelopen tussen de wickets en heel goed gecommuniceerd! Geen enkele run-out! Klasse. Gemiddeld scoorden we 5 runs per over (van het bat, zonder de extra’s). Helemaal niet slecht met zo’n groot veld.

En ja, toen kwam die een-na-laatste over… Onze Jamie sloeg de bal lekker richting de boundary om daarna te zien dat hij gevangen werd door … zijn eigen captain (voor deze wedstrijd) Enrique, die fieldde voor Hermes DVS. Uiteindelijk bleek het de enige ‘uit’ die Hermes DVS wist te scoren. (In U9-cricket levert elk wicket 5 bonuspunten op die het team bij zijn batting-runs mag optellen voor de totaalscore.) Enriques VCC-teamgenoten keken even een beetje beteuterd, maar zagen toch al snel in dat dit sportieve fielden precies de ‘spirit of cricket’ is.

De hamvraag was nu of die vangbal van Enrique aan het eind beslissend zou blijken…

Vanwege de dreigende regenwolken begonnen we snel aan onze bowling innings. Ons bowlen was erg goed, als we de cijfers mogen geloven.

Hridhaan, Pranav S en Uzair bowlden ieder 1 over en kregen elk maar 2 runs tegen. Enrique en Jamie ieder 1 over met slechts 3 runs tegen. En waar Aurelio en Noah vorige week tegen Quick nog redelijk wat runs tegen kregen, bowlden ze gisteren scherper en kregen ze ieder maar 5 runs tegen. Met het hele team maar 8 wides gebowld, zeer gedisciplineerd dus!

En dan…onze dubbelbowler van de dag: de enige van onze 11 spelers die twee overs mocht bowlen: Pranav O. In de eerste over bowlde hij nog wat ‘short’, waar de grote jongens van Hermes DVS af en toe wel raad mee wisten, maar zijn revanche kwam in zijn tweede spell. Op bal 3 verschalkte Pranav’s legbreak de Hermes’ batsman, om op bal 4 exact hetzelfde te doen! 2 wickets in 2 ballen… “Pranav is on a hattrick” gonsde het op sportpark Harga. Helaas voor Pranav werd de hattrick-bal echter weggewerkt voor 1 run, maar die hattrick van Pranav komt er binnenkort vast wel!

Ons fielden was weer goed. Hét voorbeeld van het teamwork tijdens ons actieve fielden was één van onze 3 run-outs. Onze bowler bowlde een wide, waarna de Hermes DVS batsman een free hit mocht slaan van de batting pion. Terwijl de ene speler van ons racete om de ene bal op de pion terug te zetten, ging de ander achter de andere bal aan en zijn “direct hit” raakte het wicket precies op hetzelfde moment als dat de andere bal terug werd gezet op de pion! Run out completed! Wat mij betreft onze “play of the day” – omdat het het commitment van het team illustreert.

Uiteindelijk scoorde Hermes DVS 60 runs van de bat en 8 extra’s door onze wides. Plus hun 5 bonuspunten door Enriques vang is 73 runs in totaal. En wij? Onze batters hadden 57 runs bij elkaar geslagen plus 16 extra’s – dat is samen precies 73 – en daar kwamen nog 25 bonuspunten bij voor onze 3 run-outs en 2 gebowlde wickets…dus VCC had uiteindelijk gewonnen met 98-73.

Maar het belangrijkste was misschien wel dat we de wedstrijd konden afronden net voordat de regen echt losbarstte. Binnen konden de spelers van een lekkere lunch genieten.

Veel dank aan Hermes DVS, die een mooi veld klaar hadden voor ons met een junior-graswicket, en zeer flexibel waren om onze 11 spelers te accommoderen.

En hoe zit het nu met die regen en de U9? De regen blijkt onze ’12e man’: als het regent, dan winnen we.

Over de schrijver

Richard de Lange