Home » Verslagen » Verslagen VCC ZaMi » Bloemendaal – VCC Zami (0-2) : Maidens & Mankading
Verslagen VCC ZaMi

Bloemendaal – VCC Zami (0-2) : Maidens & Mankading

Terwijl alle Nederlandse cricketfans de hoogtepunten van de heroïsche prestatie van Bas de Leede (voormalig en toekomstig Zami-speler) tegen Schotland herbekeken, zou je bijna vergeten dat VCC's Zaterdagmiddag 1e XI hun uitwedstrijd speelde tegen het andere oranje team in Nederland: Bloemendaal CC.

De opbouw

Spelen voor VCC’s Zami betekent tegenwoordig dat je op dinsdag af en toe op je telefoon kijkt om te zien of je Sander’s selectie voor het weekend hebt gemaakt. Niemand weet precies waarop hij zijn beslissing baseert. Bronnen die niet onafhankelijk konden worden gevalideerd beweren dat de kapitein dat ook niet doet.

Bondscoach E.X.C. El Sheet had maar liefst 14 spelers genomineerd om zaterdag te mogen spelen. Dit leidde uiteraard tot teleurstelling bij de hele club, omdat de ploeg opnieuw geen reservespeler nodig had voor het weekend.

Leftarm over of round medium-fast bowler Martin ontbrak in actie en hoewel Floris en Kirk op de trainingen verschenen, beweerden ook zij “niet fit” te zijn om te spelen. Dit leidde op miraculeuze wijze tot de selectie van niemand minder dan Zami sjamaan en VVC-lid Frits Holleman. Pas nadat Frits zijn plaats in de basiself had veroverd, voegde Kirk zich weer bij de selectie als #12. Kirk was al eerder gezien met zware kneuzingen, verbind de punten maar.

Showtime

Terwijl alle Nederlandse cricketfans de hoogtepunten van de heroïsche prestatie van Bas de Leede (voormalig en toekomstig Zami-speler) tegen Schotland herbekeken, zou je bijna vergeten dat VCC’s Zaterdagmiddag 1e XI hun uitwedstrijd speelde tegen het andere oranje team in Nederland: Bloemendaal CC. Na wat interactie met tegenstanders die nu op de ‘onvriendelijke lijst’ staan, brachten we onze twee aanvalshonden mee naar Bloemendaals altijd mooie eerste veld. Niemand minder dan de parttime aanvoerder van VCC’s andere eerste XI was er om ons te steunen… denken we. Goed je te zien SA!

Voorafgaand aan de eerste innings zagen we verschillende VCC-spelers met hun armen zwaaien in onregelmatige patronen en ritmes, anderen wisselden hun houding af terwijl ze de cricketbal door de lucht brachten. Voor degenen die cricket kennen, betekent dit meestal dat we als eerste zouden fielden.

Wicketkeeper Graham en solo slip-cordon David waren chirpy achter de stumps en probeerden met de batsman te flirten om ‘een Bairstow te doen,’ en vangballen werden gedurende de hele innings vastgehouden in het veld. De meest belachelijke was de superman-achtige duikvangst van Kirk. Inderdaad – de man die beweerde ongeschikt te zijn om te spelen. Alsof dit nog niet genoeg was, hadden drie bowlers het lef om te vergeten hun reglementaire wides te bowlen, waardoor er meerdere maidens werden gebowld. Wouter durfde zelfs een wicket maiden te bowlen.
De wickets werden gedeeld door Stefan (3), Wouter (3), Kaushal (2) en Frits (2) en ze gingen allemaal voor slechts 3 runs per over. Kaushal probeerde zijn eigen enkel te breken tijdens het bowlen in een poging te ontsnappen aan de teleurgestelde blik van zijn bezoekende vader.
De jongens, met het sociale cricketspel op zes in gedachten, bundelden de ongeduldige battingaanval van Bloemendaal in 28.1 overs voor slechts 118 runs.

We speelden allemaal fatsoenlijk cricket en stelden daarom de club, onze fans en onszelf teleur.

David was de beste bowler en bowlde 0-26-2, inclusief de meeste wides. Blijf pushen voor dat 100e wicket, je bent er bijna.

Na een korte lunch en verschillende kreten van ‘Salvador!’ stuurden we Harold en Marek (40 runs verwijderd van zijn 10.000e run voor VCC) erop uit om de klus te klaren. De openers, met Marek nu 38 verwijderd van zijn 10.000ste run voor VCC, kozen ervoor om Bloemendaal in het spel te houden en besloten vroeg te vertrekken. Herinner je je de ongeschikte Kirk? Ja, het was Kirk (27) die samen met David (29*) het schip weer op de rails kreeg met een partnership van 51 runs voor het 3e wicket.

Bloemendaals bowlers waren op dit punt zichtbaar geschokt door Davids one-handed sweeps en veelvuldig rennen tussen de wickets. Zo erg zelfs dat een van de bowlers besloot dat de enige manier om hem uit te schakelen een slecht uitgevoerde Mankad was – nauwkeurige reconstructie hier. Nadat de umpire zich niet liet overtuigen door zijn elegante appeal(s), koos hij voor de enige logische bal: een onverbloemde beamer op Graham (4 runs, seizoenscore – gefeliciteerd!). Ah, toch een Zami fun-bal!

Zampa failed 'mankad’#cricketlover #trending #viralvideo #cricket #cricketmerijaan #adamzampa

De run rate vertraagde en de wickets bleven vallen. Dit tot groot ongenoegen van de aanvoerder, die herhaaldelijk verklaarde dat hij “er klaar mee was” en “er een eind aan wilde maken”, terwijl hij uiteindelijk samen met David de winnende runs scoorde en het totaal van Bloemendaal passeerde na 25 (!) overs. Einde wedstrijd: 5:57 PM.

Het wedstrijdcentrum van de KNCB vat de innings goed samen: ‘Geen hoogtepunten gevonden’ in dit laag scorende run snoozefest.

Volgende week

Wie weet … Zami cricket doesn’t make sense We zijn overgeleverd aan de genade van de Zami opperheren. Pas tijdens de wedstrijd weten we of de selectiecocktail een slechte of een winnende formule is. Eén ding is zeker: we zullen heersen tijdens de 3e innings. Voel je vrij om met ons mee te doen.