Home » Dutch Lions » Bowlers on top op dag 2 tegen Namibië met een mooie rol voor Viv
Nieuws Dutch Lions

Bowlers on top op dag 2 tegen Namibië met een mooie rol voor Viv

Nederland batte op de tweede dag van de I-Cup wedstrijd tegen Namibië nog ruim 20 overs door, waardoor ook de ons niet onbekende Shane Snater nog een half century kon noteren, nadat het partnership van Van der Merwe en O’Dowd op 285 strandde. Na 117.4 overs en 501 runs declareerde Nederland (hoewel nog niet “all out”, mocht Namibië gaan batten, om zo de kans te verhogen dat Nederland hen twee keer all out konden bowlen binnen vier dagen tijd, en zo de wedstrijd te winnen).

De innings van Namibië kwam vandaag eigenlijk nooit op gang. Behoudens openingsbatsman Baart (111, altijd een lastige score, daarover een andere keer meer), kwam er geen enkele batsman boven de 20 runs. Na 72 overs was het all out op een score van 203, 298 runs achter op Nederland dus. Viv speelde daarbij een niet onaanzienlijke rol door in zijn 13 overs maar liefst 3 wickets te nemen voor slechts 20 runs!

De vraag is nu even wat er morgen gebeurt. In principe batten partijen om en om. Echter als het verschil na de eerste innings meer dan 200 is, kan de eerst battende partij de tegenstander dwingen om wederom te gaan batten (dat heet “follow on”). Daarmee wordt de kans dat de tegenstander binnen de tijd die er is (4 dagen in dit geval) wederom all out wordt gegooid natuurlijk groter. Echter, Nederland kan er ook voor kiezen om eerst het verschil nog wat groter te maken en dan Namibië weer aan bat te laten. Een overweging daarbij zou kunnen zijn -omdat het resultaat van deze meerdaagse wedstrijd in de I-Cup niet van verder belang is- om nog wat batting practice op te doen voor de belangrijke wedstrijden op 6 en 8 december.

Even afwachten dus of we morgen eerst Bas of eerst Viv weer in actie zien.

Scorecard