Home » Laatste nieuws » Briljante runchase bezorgt VCC tweede winst
Verslagen VCC 1 Laatste nieuws Verslagen

Briljante runchase bezorgt VCC tweede winst

 Gavin Kaplan (104) was goud waard voor VCC (foto Catch of the Day BV)
Gavin Kaplan (104) was goud waard voor VCC (foto Catch of the Day BV)
Spelsituatie VCC-Excelsior
Spelsituatie VCC-Excelsior

254 runs kreeg VCC om de oren, waaronder 132 voor het eerste wicket. Toch hield VCC – met nog twee ballen te gaan – de punten in Voorburg dankzij fantastische innings van Gavin Kaplan (104) en Noah Croes (96).

Topklasser VCC heeft de T20-titel al op zak en moet nu zijn landstitel in de lange variant verdedigen. Dat zal niet meevallen, want eind mei verloor het Voorburgse vlaggenschip vier spelers aan het Nederlands elftal, dat deze maand in Amerika en het Caribisch gebied deelneemt aan het wereldkampioenschap.

Derek Mitchell en Tim Etman van Excelsior ‘20 profiteerden van de verzwakte aanval (geen Kingma en Klein) en enkele gemiste vangkansen en maakten maar liefst 132 runs voor het eerste wicket. Daarna nam VCC wat wickets en werd de schade beperkt tot 254 runs in 48 overs, mede dankzij drie vangen en twee wickets van Philippe Boissevain.

Zonder WK-gangers Levitt, Engelbrecht en Klein zou dit nog steeds een grote opgave worden. Gavin Kaplan en Noah Croes werkten echter gefocust aan een enorm partnership van 202 runs voor het derde wicket. Kaplan (104) liet zelfs zijn eerste century voor VCC optekenen. Croes leek die prestatie te evenaren, maar werd op 96 gebowld voordat de winst binnen was.

Het werd nog spannend, maar Philippe Boissevain en Michael Molenaar wisten twee ballen voor het einde nipt de winst in Voorburg te houden.

Van de overige topclubs in de Haagse regio kwam HBS bij ACC tot 191, waarvan Matthew de Villiers (92) bijna de helft voor zijn rekening nam. ACC kwam niet verder dan 138 (Boddendijk 3-29). HCC – VOC werd afgelast. Stand aan kop van de Topklasse: Punjab-Ghausia en Voorburg CC 2-4, VRA 1-2, HBS 2-2.

WK-wedstrijden Nederland live bij de NOS.nl en op ICC.tv

Niet-kenners krijgen uitleg in het Nederlands via de NOS-livestream. Kenners die liever Engels commentaar horen, kunnen – eveneens kosteloos – een account aanmaken bij ICC.tv. Vanuit de Haagse regio komen Levitt, Kingma, Engelbrecht, Barresi, De Leede en de broers Klein mogelijk in actie.