Home » Laatste nieuws » Century Engelbrecht legt basis voor Voorburgse cricketzege
Verslagen VCC 1 Laatste nieuws Verslagen

Century Engelbrecht legt basis voor Voorburgse cricketzege

Een foutloze honderd van Sybrand Engelbrecht legde afgelopen zaterdag de basis voor de zoveelste overwinning van Voorburg CC. De titelkandidaat bracht door zijn century toch nog 249 runs in de boeken. Hoewel de Voorburgse aanval verzwakt was door de afwezigheid vn Kingma en Nieuwoudt, trok VCC de winst naar zich toe.

Met Stijn de Leede, Laurens Boissevain en Sajjad Kamal voor Kingma, Nieuwoudt en Gigani trad VCC in Rotterdam aan met drie invallers.

Hoewel Punjab meerdere vangkansen liet liggen, waren er na veertien overs (98 ballen) toch al vijf Voorburgse batters uit. Het was een invaller die met een prima innings VCC terugbracht in de wedstrijd: Laurens Boissevain (31 runs) gaf Engelbrecht wél de steun waar die naar op zoek was. Zij broer Philippe Boissevain deed het even later nog eens dunnetjes over, waardoor – ondanks de dramatische start van de Voorburgers – toch de 200 ruim werd gepasseerd. Kort voor het einde van de Voorburgse innings kon Engelbrecht zelfs nog een persoonlijke mijlpaal optekenen: een century.

Innings Punjab

Tussen de regenbuien door wekte Punjab geen moment de indruk dat het de 249 runs van de Voorburgers zou overtreffen. Via een tussenstand van 85 runs voor het verlies van vier wickets en 103 voor zeven bewogen de Rotterdammers zich weinig overtuigend naar de uitgang (171 all out). Shariz Ahmad blonk uit in de Voorburgse aanval met 4-25, Ryan Klein nam 2-16.

VCC was al geplaatst voor de halve finales en stelde zich met deze ruime overwinning nogmaals kandidaat voor het landskampioenschap.

Foto: Sybrand Engelbrecht op het Zomercomplex op weg naar een fantastische 112 not out (foto: Catch of the Day BV)