Home » Laatste nieuws » Century Levitt en wickets Shariz cruciaal voor winst VCC 1 op ACC
Verslagen VCC 1 Laatste nieuws Verslagen

Century Levitt en wickets Shariz cruciaal voor winst VCC 1 op ACC

Onze jonge aanwinst Michael Levitt liet afgelopen donderdag bij ACC zijn klasse zien. Was hij in eerdere duels af en toe ongeduldig, nu was hij ongenaakbaar. Met 105 not out chasete hij bijna in zijn eentje 158 Amstelveense runs. Eerder op de dag waren Shariz Ahmad (4-36), Ryan Klein en Viv Kingma met ogenschijnlijk speels gemak door de battingside van ACC gelopen.

Gezien de sterke aanval was het niet vreemd dat VCC voor fielden koos na gewonnen toss. De start van ACC was solide, maar langzaam. Openingsbowlers Kingma en Klein waren in deze fase te moeilijk voor de Amsterdammers.

Toch viel het eerste wicket pas op 41, toen keeper Croes met enig geluk Ahmed stumpte; het eerste wicket van legspinner Shariz. Er volgden er nog drie, waaronder dat van Raza die op fantastische wijze door Sybrand Engelbrecht (‘full stretch’ duikend naar links) werd gevangen.

ACC had zijn kaarten gezet op het uitbatten van de beschikbare vijftig overs, maar dat lukte niet. Ook het scoringstempo was laag. 158 all out was het magere eindresultaat. Naast Shariz Ahmad bowlden ook Ryan Klein (2-25), Viv Kingma (1-11 in zeven overs!) en Mees van Vliet (1-30) sterk. Enige smetje op het VCC-fielden was een aantal gemiste vangkansen.

Innings VCC

Toen Noah Croes (gevangen achter het wicket) en Musa Ahmad (Leg Before Wicket) werden uitgegeven door de umpires en Gigani te gretig werd, was VCC drie wickets kwijt voor slechts dertig runs. Engelbrecht deed echter wat de wedstrijdsituatie vroeg: geduldig de ontketende openingsbatsman Michael Levitt ondersteunen. Levitt stond de ballen goed te raken en versnelde op ongekende wijze. Op de laatste bal van de wedstrijd haalde hij met een square cut voor zes de winst binnen voor zijn team én bereikte hij zijn century.

Foto: Michael Levitt op weg naar een fantastische century (fot: Catch of the Day BV)