Home » Laatste nieuws » Century Rhys McCarthy bezorgt Voorburg CC eerste winst
Verslagen VCC 1 Laatste nieuws Algemeen Competitie

Century Rhys McCarthy bezorgt Voorburg CC eerste winst

Voorburg CC heeft in de eerste competitiewedstrijd Kampong een nederlaag toegebracht. De man in vorm, Rhys McCarthy, liet een eerdere century in een oefenwedstrijd volgen door een fantastische 106 not out.

Op een qua weer verrassend aardige zaterdag won VCC de toss en ging het eerst fielden. Viv Kingma, die gelukkig toch behouden kon blijven voor VCC, sloeg al toe in zijn eerste over. Een kunstje dat werd herhaald door zijn collega-bowler Steffen Mulder, waardoor beide openers met 0 runs niet konden terugzien op een geslaagde seizoensopening. Utrechters Nana (48 runs) en Doubell zorgden voor enig herstel, maar 126 runs voor vijf wickets na 38 overs getuigde niet van een hoog scoringtempo. Dat er toch nog 171 runs in de boeken kwamen, was te wijten aan de vele extra’s die VCC cadeau gaf, waaronder 24 wides. Naast de sterk bowlende Kingma (2 v 18) en Mulder (2 v 22) namen ook de van HCC overgekomen Tom de Grooth en de 17-jarige legspinner Philippe Boissevain hun eerste wickets voor de Grote Voorburgsche.

Vrij vlot achtereen vielen bij het antwoord van VCC de wickets van Mohit Hingorani, Tim de Leede en Tom de Grooth. Allen werden gevangen door de wicketkeeper. Rhys McCarthy stond echter na een shaky start prima te batten. Hij kreeg van de 17-jarige Bas de Leede de steun die hij nodig had.

Geen onnodige risico’s nemend en goed callend en runnend kregen de batsmen de Utrechtse score van 171 al snel in het vizier. Hoewel het grondfielden van Kampong uitstekend was, werden slechte ballen genadeloos afgestraft, afgewisseld met eentjes en tweetjes. Even vóór het einde bereikte McCarthy zijn welverdiende century. Uiteindelijk kwam hij ongeslagen met 106 runs van het veld. Bas de Leede had hem prima gesteund met 36 not out. Een klinkende zege die perspectief biedt voor VCC in het nog prille cricketseizoen 2017.

Scorecard VCC 1 – Kampong 1