Home » Bestuurlijk » Corona protocol per 19 mei
Nieuws Bestuurlijk

Corona protocol per 19 mei

Per 19 mei gelden er versoepelde Corona maatregelen. Dat betekent helaas niet dat alles weer mag. Tot nader orde gelden de volgende regels bij VCC, in lijn met het NOC*NSF protocol:

Iedereen tot en met 26 jaar mag overal in teamverband sporten zonder dat ze anderhalve meter afstand in acht hoeven te nemen. Onderlinge wedstrijden met teams van de eigen vereniging zijn toegestaan, de competitie ligt wel stil. Publiek mag niet aanwezig zijn.

Personen vanaf 27 jaar mogen buiten overal in teamverband sporten, op anderhalve meter afstand en in groepen met maximaal dertig personen. Wedstrijden en publiek zijn niet toegestaan, kantines, douches en kleedkamers zijn gesloten.

Dat zijn de basisregels. En daar houden we ons aan, al kunnen we ze ook niet altijd uitleggen. En ook al zou ook het bestuur niets liever willen dan lekker een potje spelen. Immers met cricket is er ruimte enz enz. Maar we houden ons nu liever nog even aan de regels, dan dat we het risico van moeten sluiten of hoge boetes lopen. Of nog erger, dat we een Coronahaard worden.

Voor de praktische invulling:

  • je houdt je aan de basisregels van social distancing (1.5 mt), handen wassen en thuisblijven als je ziek bent
  • voor trainingen kom je 5 minuten voor aanvang en na afloop ga je direct weer naar huis
  • publiek of ouders zijn niet toegestaan
  • bij wedstrijden van VCC 1 (mannen of vrouwen) is geen publiek toegstaan op het complex; als je meent dat je een rol hebt, of als je gevraagd bent om een rol te vervullen, meld je dit bij Floris de Lange (wedstrijdsecretaris@voorburgcc.nl). Er zal een lijst liggen in het clubhuis van mensen die ingetekend hebben
  • bij wedstrijden van VCC 1 is het clubhuis open en alleen beschibaar voor de geteste sporters en de beperkte staf op het complex