Home » Nieuws » Corona regels per 5 juni
Nieuws

Corona regels per 5 juni

Jeugdcompetitie 

De jeugdcompetitie van U9 tot en met U17 mag vanaf 6 juni weer van start. De KNCB heeft het schema voor dit eerste competitie weekend al per email gedeeld met (wedstrijd)secretarissen en jeugdcoördinatoren. Bij de opzet van de competitie is rekening gehouden met zo klein mogelijke reisafstanden tussen de clubs onderling.

Toeschouwers zijn nog niet toegestaan bij de wedstrijden.  Voor de uitspelende club worden de ouders die de spelers met de auto brengen gezien als begeleider. Zij kunnen de wedstrijd bekijken. Hierbij wordt er wel vanuit gegaan dat het aantal auto’s waarmee de kinderen worden gebracht tot een minimum zijn beperkt.  Het is niet de bedoeling dat iedere ouder zijn eigen kind met de auto brengt. Wanneer er vanwege sportactiviteiten personen uit meerdere huishoudens in dezelfde auto zitten dragen personen vanaf 13 jaar een mondkapje.

Seniorencompetitie 

De seniorencompetitie zit in de laatste fase 5 van het stappenplan van de overheid. Deze plannen staan gepland voor de maand juli. Mochten deze naar voren worden geschoven, dan melden we dit natuurlijk direct. Wat wel mag zijn onderlinge wedstrijden op de club van teams binnen 1 vereniging. Dit mocht al bij de jeugd tot 18 jaar, maar nu ook voor personen ouder dan 18 jaar. Bij deze wedstrijden zijn geen toeschouwers toegestaan.

1,5 meter afstand houden vervalt 

Meer goed nieuws, want de 1,5 meter meter afstand die buiten gold voor sporters van 18 jaar en ouder is komen te vervallen.  Ook geldt de maximale groepsgrootte van 30 personen niet meer voor deze doelgroep. Deze is verhoogd naar 50 personen.

Kleedkamers 

Kleedkamers en douches mogen open.  Let op legionella gevaar, daarom eerst langdurig doorspoelen voor gebruik.

Sportkantines en Terrassen 

Sportkantines en terrassen mogen open tussen 06.00 uur en 22.00 uur. Een vaste zitplaats aan tafel is verplicht. Zitplaatsen aan de bar zijn niet toegestaan. Zelfbediening is ook niet toegestaan. Zowel in de sportkantine als op het terras zijn maximaal 50 mensen toegestaan. Reserveren, registratie en gezondheidscheck zijn verplicht. Er mag voor maximaal 4 personen tegelijk worden gereserveerd. Dit is met uitzondering van kinderen tot en met 17 jaar en personen uit hetzelfde huishouden.

Toeschouwers bij wedstrijden uit de Top- en Hoofdklasse 

Bij wedstrijden uit de Top- en Hoofdklasse mogen er toeschouwers aanwezig zijn zonder testen:

  • 50 geplaceerde toeschouwers bij < 1000 reguliere zitplaatsen
  • 250 geplaceerde toeschouwers bij > 1000 reguliere zitplaatsen
  • Met coronatestbewijzen mag 100% van de zit capaciteit op 1,5 meter afstand gebruikt worden.

Is het niet mogelijk om geplaceerde zitplaatsen aan te bieden, kan er ook voor het publiek stoelen worden neergezet of kan er gevraagd worden om zelf een (tuin)stoel mee te nemen. Let bij de opstelling dan natuurlijk altijd op de 1,5 meter afstand.

Het is belangrijk dat voor het toelaten van toeschouwers uit de topcompetities en de manier waarop, altijd toestemming moet worden gevraagd aan de lokale overheid. Die hebben we inmiddels gevraagd bij de gemeente Leidschendam-Voorburg.

NOC/NSF 

Voor het meest actuele nieuws en alle details verwijzen we je naar het protocol Verantwoord Sporten van NOC/NSF.