Home » Laatste nieuws » Cricket hel, VCC Zami – Ajax (2, 0)
Laatste nieuws

Cricket hel, VCC Zami – Ajax (2, 0)

Eerste helft
Het had eigenlijk alles anders moeten komen. Het was koud!!!! Het veld had droog moeten zijn; wij hadden met roze ballen moeten spelen en niet met blauwe ballen (het was koud!!!!) en Ajax had moeten winnen!
Ja dat laatste!
Ze begonnen zo goed in de eerste helft. Ondanks een ietwat irritant maar toch regelmatig verlies van wickets, toonde Ajax met schitterende boundaries en een indrukwekkende selectie van shots aan, dat zij volledig heer en meester waren van de wedstrijd: de oppositie kwam totaal niet aan scoren toe!!
Het was koud!!!!

Dat er toch iets niet helemaal pluis was werd duidelijk toen ineens bleek dat nog wel overs waren maar geen wickets, en dat Pinky (5 / 13/ 6.5) zijn hattrick bal pas ergens in juli mocht gaan bowlen (met een five-for op zak moet je niet klagen maar pitchers kopen!).
Ook Mo (2 / 38 / 7), Shu (1 / 37 / 7) en Marek (1 / 17 / 6) deden aan de wickets mee.

Ajax all out…
Maar de ruststand was toch 141 – 0.
Het was koud!!!!

Pauze!
Na zo een wervelende vertoning kwam ook meteen het advies aan Ajaxfans om alvast tickets naar Oss te boeken.
Het was koud!!!!

Tweede helft.
Hoe snel een wedstrijd toch kan draaien! Het scoren leek voor Ajax helemaal buiten bereik. Maar ineens begon de oppositie te scoren. Dave (14), Ivo (23), topscorer Auke (37 n/o) en Mo (22) lieten allemaal zien dat lef doorzettingsvermogen elk tij kan doen keren.
Het werd een inhaalslag voor de goden. Steeds opnieuw werd de boundary opgezocht. Onverbiddelijk kroop de gelijkstand dichterbij.
Het was koud!!!!

Ajax moest naar vuile trucs grijpen om te redden wat er te redden viel. Maar dat mocht niet baten. Met een cover drive voor 4 van zijn eerste bal schoot Martin (12 n/o) de oppositie in de slotfase binnen handbereik van de zege. De rest was formaliteit.
Ajax bleef verpletterd liggen. Ze waren in de crickethel.
Het was koud!!!!

~Martin

PS: Volgende week speelt Arnie met een neusmasker