Cricketen na 1 juli wordt komende tijd ingevuld, blijf je aan de maatregelen houden!

Natuurlijk was ook het bestuur van VCC blij dat de regering heeft besloten dat per 1 juli er weer competitiewedstrijden mogen worden gespeeld. En hoe leuk is het niet dat ook het clubhuis straks weer open kan (as maandag staat een grootscheepse schoonmaakbeurt op de planning).

Waar en wanneer er na 1 juli wordt gecricket is nog onduidelijk. Dat hangt deels af van hoe de KNCB dat vorm gaat geven en dat hangt weer af van de veldenbeschikbaarheid. Om een voorbeeld te geven: door de renovatie van de Wilhelmusvelden hadden wij er in voorzien dat we dit seizoen vooral in de eerste helft veel thuiswedstrijden zouden spelen, omdat de beschikbaarheid per 1 juli beduidend minder zou zijn dan normaal. Met 9 jeugdteams en 6 herenteams en een damesteam, zal het duidelijk zijn dat we niet alles in een weekeinde kwijt kunnen op alleen het hoofdveld, zelfs niet als de helft daarvan uitspeelt.

Kortom, we staan in nauw contact met de KNCB, Wilhelmus en de gemeente om onze leden zo veel mogelijk cricket te kunnen bieden de komende maanden. Dat is een hele puzzel. Voor de precieze invulling vragen we daarom nog even jullie geduld en we rekenen op jullie begrip als in deze bijzondere omstandigheden plannen soms iets anders uitwerken dan (pre-Corona) bedacht.

En oh ja, blijf je alsjeblieft aan de Corona-maatregelen houden zodat we niet opnieuw het sportpark hoeven te sluiten. Dus:

  • houd 1.5 meter afstand
  • schud geen handen
  • blijf thuis bij verkoudheid/ziekte
  • was/ontsmet handen

This content is also available in: enEnglish