Home » Laatste nieuws » Cricketer Engelbrecht geeft cursus Zuid-Afrikaans voetenwerk

Cricketer Engelbrecht geeft cursus Zuid-Afrikaans voetenwerk

Na een slow start tegen de nummer acht van de Topklasse herpakte Voorburg CC zich dankzij een formidabel partnership van Aryan Dutt (77) en Sybrand Engelbrecht. Laatstgenoemde maakte zijn eerste century voor zijn nieuwe club: 129 runs not out. VCC – ACC werd 244 – 105.

Openingsbowlers bij ACC waren de verrassend sterke allrounder Sohil Kothari en Mees van Vliet, zoon van sportverslaggever John en kleinzoon van de legendarische Piet, die vroeger in de Scheveningse Badhuisstraat een winkel in cricketspullen dreef.

Na het vroege vertrek van Righardt Pieters werden Mohit Hingorani en Bas de Leede beiden gevangen en was VCC in ‘dire straits’ op 42/3. Met Engelbrecht en de 18-jarige Aryan Dutt op de door de groundstaff subliem geprepareerde pitch konden management, bestuursleden en het bij de livestream betrokken personeel iets relaxter gaan zitten. Hun werd een ware battingshow voorgeschoteld, waarbij de ervaren Engelbrecht de jonge Dutt perfect coachte. Ze gaven amper kansen weg en stormden naar 244 runs, een fantastische score gezien het matige begin van de innings. Dutt (77) ging op de valreep nog run out, maar voor 244/4 hadden alle VCC’ers getekend na 42/3. Engelbrecht eindigde mede dankzij briljant voetenwerk op 129 not out.

ACC begon rustig aan de chase, maar kwam eigenlijk geen moment in de wedstrijd. Daarvoor was de VCC-aanval eenvoudigweg te sterk en te gevarieerd. Het was veelzeggend dat vijf bowlers succesvol waren en het zal geen verbazing wekken dat Viv Kingma wederom spekkoper was met 4 voor 20. Het negende en in dit geval laatste wicket van ACC viel op 105.

Door het verlies tegen Punjab kende VCC een kleine terugval, maar nu is het team terug op plek 3 en dus vol in de race voor de play-offs. Stand Topklasse: 1. VOC 7-21; 2. Punjab 7-18; 3. VCC 7-17; 4. Excelsior 7-15; 5. VRA 7-14; 6. HCC 7-13; 7. HBS 7-12; 8. ACC 7-6; 9. Dosti 7-4; 10. Sparta 7-1. Komende zondag moet VCC enkele internationals missen en het is nog onzeker of de wedstrijd tegen Dosti dan door kan gaan. Op zaterdag 12 juni staat de thuiswedstrijd tegen HBS op het programma.

 

MVI 3510

1e foto: S.A dancing down the track, 129 not out!

2e foto: Aryan geconcentreerd op weg naar een prachtige 77

Foto’s Catch of the Day BV

Over de schrijver

Patrick de Leede