Home » Nieuws » Cricketers VCC sluiten seizoen in stijl af
Nieuws

Cricketers VCC sluiten seizoen in stijl af

VCC-talent Bas de Leede geeft een mooie klap, maar zal helaas worden gevangen in het outfield.Onder leiding van oud-international Tim de Leede boekte het U13-team wederom successen. Bas de Leede, Nick Bett, James Finnimore, Remco van der Giessen, Floris de Lange en Zishaan Mahmood zijn spelers om in de gaten te houden. VCC U13 bereikte de halve finales van de competite. Daarin bleek de uiteindelijke landskampioen, het Haarlemse Rood en Wit, echter te sterk. Ook de U11 bereikte de halve finales van de landelijke competitie.

Dameswedstrijd
VCC wil een damesteam. Of dat er daadwerkelijk komt, is nog niet helemaal zeker, maar er wordt wel druk getraind. Op 3 september was er een oefenwedstrijd voor de dames. Ze maakten zonder uitzondering grote indruk met rake klappen, mooie vangen en goed bowlen.

Historische overwinning Cartouche
Eind augustus behaalden enkele (actuele en oud-) Cartouche-hockeyers een historische overwinning op een VCC-combinatie. Met het oog op de snel invallende duisternis werd de gasten gevraagd eerst te batten. In vijftien overs (90 ballen) bereikten de hockeyers het mooie totaal van 85 runs.

Voor VCC deden Richard de Lange, Paul van Turnhout, Marcel Versteeg en enkele oud-eerste elftalspelers hun best, maar konden niet verhinderen dat de hockeyers er met de winst vandoor gingen. Waarschijnlijk heeft deze verrassende zege de hockeyers geïnspireerd tot het vormen van een nieuw VCC-team in de zomer van 2012.

Waller op wereldtoneel
VCC heeft maar kort kunnen genieten van Malcolm Waller. De speler/coach werd namelijk opgeroepen om voor zijn land Zimbabwe uit te komen. In augustus en september speelde Waller een aantal internationale wedstrijden. Onder andere tegen Bangladesh. Een maal was Waller topscorer met 51 runs. Hij overweegt in 2012 terug te keren naar VCC.

Foto: VCC-talent Bas de Leede geeft een mooie klap, maar zal helaas worden gevangen in het outfield.