Home » Laatste nieuws » Cricketvrouwen VCC T20-kampioen!
Laatste nieuws

Cricketvrouwen VCC T20-kampioen!

Dames kampioen T20 in 2022
Dames kampioen T20 in 2022

De cricketvrouwen van Voorburg CC hebben voor de tweede maal het Twenty20-landskampioenschap gewonnen. Het ervaren team van Groen-Geel werd met overtuiging aan de kant gezet. In de competitie werd VCC op de hielen gezeten door het Haagse Quick.

Het duel in mei met het sterke Quick bleek uiteindelijk belangrijk voor het competitieverloop. VCC zette toen 116 runs op het bord. Quick kwam daar net niet aan (104).

Nadat ook Kampong, Dutch Lionesses, Excelsior, Rood en Wit, Ajax en VRA waren verslagen, stond Groen-Geel op het programma. Groen-Geel maakte 68 runs. Iris Zwilling en Babs namen ieder twee wickets en Anri Grobbelaar pakte twee vangen achter het wicket. Laatstgenoemde was met 22 runs ook belangrijk bij de innings van VCC, die in Eva Lynch  (27) zijn topscorer kende. Al in de negende over was de winst – en daarmee het kampioenschap – binnen.

Ook mannen op koers voor T20-titel

Het vrouwenteam van VCC speelde zonder Babette de Leede. Zij was namelijk gevraagd te keepen in het eerste mannenteam en dat is een unicum in het Nederlandse cricket.

Vooraf waren er bij sommigen twijfels of Babette de ballen van 135 km per uur van Potgieter en Malan wel zou kunnen vangen. Babette snoerde echter alle critici de mond met solide ‘glovework’. Zij pakte ook nog eens vier uitstekende vangen achter het wicket, waarmee ze een belangrijk aandeel had in de winst op Centurions, dat voor 109 all out was (Ali Qasim 3-15). VCC passeerde dit totaal zonder wicketverlies, waarbij André Malan en Musa Ahmad beiden halve centuries scoorden.

Excelsior bracht vervolgens 127 runs in de boeken. Op de allereerste bal pakte Karl Niewoudt een knappe vang op backward point en was de toon gezet. Excelsior versnelde nog wel wat met Lorenzo Ingram (48 runs uit 41 ballen), maar een echt hoge score zat er niet in dankzij ‘tight’ bowlen van de Voorburgers.

Nehaan Gigani (25) en Delano Potgieter maakten een belangrijk partnership van 52 runs voor het derde wicket. Daarmee was de basis gelegd en kon Potgieter (69 not out met vier vieren en vier zessen) het karwei prachtig afronden.

Net als in de 50-overcompetitie gaat VCC in de T20-competitie als poulewinnaar de playoffs in.

Foto: VCC-vrouwen voor de tweede maal T20-kampioen

Tags