Home » Damescricket » Dames Voorburg CC winnen eerste landstitel in 40-overcompetitie (updated)
Laatste nieuws Damescricket

Dames Voorburg CC winnen eerste landstitel in 40-overcompetitie (updated)

De dames van Voorburg CC hebben geschiedenis geschreven door de eerste landstitel in de ‘lange’ spelvorm (40 overs) op hun naam te brengen. VRA werd eenvoudig opzij gezet. Een mooie prestatie van een team dat zowel crickettechnisch als qua sfeer gedurende het seizoen alleen maar beter werd. 

VRA begon erg voorzichtig aan de innings. Alert fielden van VCC leverde twee run outs op. Met oud-international Caroline Salomons op de mat nam het tempo iets toe. Toen zij werd gevangen, was de ban gebroken en strompelde VRA richting 67 runs voor zes wickets en uiteindelijk slechts 81 all out. Annemijn van Beuge bowlde 2 voor 3 en het is illustratief voor de teamprestatie dat vier andere bowlsters ieder een wicket namen.

82 was een mooie target die de captain en vice-captain graag zelf ter hand namen. Ook hier was de start traag: 16 runs uit zes overs. In de veertiende over werd captain Julia Corder (25) gecleand. Haar openingspartner Annemijn bleef met 22 not out. Babette de Leede had genoeg gezien en maakte 18 runs in vijf ballen met twee perfect getimede zessen.

Daarna kon het feest beginnen na lovende woorden van KNCB-bestuurslid Robert Vermeulen en vice-voorzitter van Voorburg CC Richard de Lange. VCC heeft er tien jaar hard aan gewerkt om het nieuwe damesteam op dit niveau te krijgen. Iedereen droeg bij aan het eindresultaat, waarbij ook de ‘jonkies’ Donna Polet, Carlijn van Koolwijk, Fleur Roscam Abbing en Rosalie Lawrence genoemd mogen worden.

Captain Julia Corder is over the moon met dit mooie kampioenschap. “Als hecht team hebben wij vanaf week één hard gewerkt om kampioen te worden. Een goede balans van willen winnen en iedereen een kans geven heeft ons mooie overwinningen gebracht!”

 

The winning hit

MVI 3764 winning hit six