Home » Laatste nieuws » De hobbel op de weg vertrappen!!!
Verslagen VCC 3 Laatste nieuws Verslagen

De hobbel op de weg vertrappen!!!

VCC 3 was pumped-up na de T20-overwinning op Punjab van midweeks en die wedstrijd gaf een goed inzicht in de zwakte van de tegenstander. We stelden bowling- en veldstrategieën op voor specifieke spelers en voelden ons zeker in de aanloop naar de wedstrijd. Hoewel Punjab de eerste 40-overs ontmoeting had gewonnen (lees: hobbel in de weg), moet het recente verlies halverwege de week in het merk van aanvallend t20 cricket dat ze spelen ze wel een schok hebben gegeven.

Om te beginnen is het nu duidelijk dat ze zwaar leunen op hun batting en chasing op prijs stellen. Helaas verloren we de toss en mochten we als eerste aan bat. Om “pech” te overwinnen moesten we meer “hard werken”.
We hadden rekening gehouden met de mogelijkheid van toss-verlies en geloofden in onze eigen bowling-/fielding-capaciteiten.
We streefden ernaar om minimaal 300 runs te scoren in 40overs. Om deze score te halen, moest het spel worden gespeeld met een constant hoge strike rate. Mohsen en Tanveer openden voor ons met een richtlijn om maximaal te scoren in de powerplay en beiden speelden flitsende schoten. Mohsen ging lbw uit (36).

Rohit op nr. 3 steunde Tanveer, die de vaart erin hield. Tanveer ging uit met 43 op de eerste bal na de borrel in de 12e over. Keer op keer zien we dit fenomeen, dat de drinkpauze de nemesis is van de set slagman. We hopen/verwachten dat hij hiervan leert en zijn starts omzet in veel grotere scores. Rohit timede tot zijn grote verdriet een schot goed genoeg om dekking te geven, een goede vang bracht hem ten val (17). Naman op nr. 4 zag er vloeiend uit, maar werd gevangen op deep midwicket/ sq. been. Jenagan kwam ook om door een zachte c&b dismissal (5). VCC3 stond op 123 in 18.4 overs met 5 wickets.
Amrit en Ahsen (onze eigen Jeda Seth!!) speelden heel verstandig cricket en brachten leven in de wedstrijd die er niet erg gunstig uitzag. Er werden naar believen uitstekende boundaries gescoord en het tempo bleef hoog. Er ontspon zich een drama over Ahsen’s run-out appeal, die door de leg umpire werd beoordeeld als not-out. Amrit ging lbw uit op 36runs. Haris op nr. 8 kon niet lang op de crease blijven.
VCC kwam 211 runs voor in 29.4 overs. Ahsen ging uit met 62 runs. Zowel Pranav als Karthik namen het heft in handen en beukten op hun bowling, ze scoorden respectievelijk 32 en 33 belangrijke en snelle punten. Mr. Prabhakaran (Sarath), sloeg waarschijnlijk de eerste zes van zijn leven (groter dan de grootte van zijn woonkamer), hij giechelde de hele avond daarna en schepte op en daagde ons uit met zijn beste strike rate van 333.3. VCC scoort 303/9 in 40 overs.

Ondanks de angst voor een zware storm hield het terrein 1 goed stand tegen wat matige regen en konden we de tweede innings voortzetten voor de volle 40overs. Beide openers kregen elk een leven na een gedropte vangst. Ze waren op koers met de snelheid, voordat Sarath de opener resoluut bowlde. Karthik (Slinga) was ingehuurd voor deze wedstrijd. Hij werd beloond voor het vasthouden aan het plan met een bowled. Ze speelden harde schoten en hielden de R.R. bij. Amrit aan de andere kant hield het scoren tegen en temperde het scoringspercentage. Batsman nr. 3 uit met een sticky reflexvang. Er was een overvloed aan bowlingopties in het team en ze waren allemaal even goed in staat om de klus te klaren. Ahsen werd ingezet, hij nam het belangrijke wicket van hun opener met een prachtige in seam cutter die de middenstump zag verdwijnen. Het spel is nu onder controle. Hij was uitdrukkelijk en nauwkeurig. Een vlaag van wickets tussen Ahsen en Amrit bracht hen tot stilstand. Amrit pakte 5 wickets in zijn spell. Pranav scalpeerde de laatste speler lbw wiens enige bedoeling was om hun nederlaag te verlengen. Het machtige Punjab team werd gebundeld op 156 in 29.1 overs. VCC3 won met 147 runs.

Het team staat stevig aan de top van de ranglijst. De komende ontmoetingen zijn cruciaal voor de reis naar de Overgangsklasse. Er waren veel belangrijke bijdragen, maar Amrit en Ahsen waren de topprestaties van de dag.