Home » Competitie » De captain met selectienieuws
Laatste nieuws Competitie Senioren

De captain met selectienieuws

-LOOK FOR THE ENGLISH BUTTON BELOW TO GO TO THE ENGLISH WEBSITE-

Het eerste voor het tweede jaar in de Topklasse, het tweede gepromoveerd naar de Eerste Klasse. Het is dus maar goed dat we het over een brede selectie hebben. Daarin zijn natuurlijk de nodige wijzigingen.

U heeft al kunnen lezen dat Brandon Glover een countycontract verdiend heeft. We zien hem vast nog op VCC als het Nederlands XI bij ons speelt. Clayton Floyd is vertrokken naar HCC en de broers Nic en Matt Smit hebben voor een seizoen in Engeland gekozen.

Aparte vermelding verdient de halve transfer van Philippe Boissevain. Na Bas de Leede is hij de tweede VCC-er die bij Young MCC gaat spelen. Philippe doet dat voor de eerste drie maanden van de competitie, zodat we rekenen op nog heel wat wickets (en runs en vangen en een goed humeur) aan het einde van de competitie. We feliciteren Flip van harte met deze bijzondere kans!

Captain en hoofdcoach Tom de Grooth heeft met de Technische Commissie gewerkt aan de selectie voor dit jaar. Eerst maar beginnen met twee oude bekenden: Aryan Dutt komt weer bij ons spelen na een goed seizoen bij Kampong, Mohit Hingorani is gelukkig weer het hele seizoen beschikbaar. Noah Croes komt voor het tweede jaar over uit Melbourne. En we hebben nieuwe overseas voor ons vlaggenschip. Uit Zuid-Afrika komen Ryan en Kyle Klein. Ryan speelt op dit moment voor de Western Province en neemt daar en voor zijn eigen club sloten wickets. Kyle is zijn jongere broer, ook primair een bowler. Kyle heeft vorig jaar voor de Dutch Lions gespeeld en ook een paar wedstrijden in VCC2. Beiden hebben een NL. paspoort. Via ons netwerk hebben we Tommy Clout aan ons weten te binden, een Kiwi: left arm over, medium fast, ook goed voor runs. Hij speelt nu bij Otago. Uit Australië komt James Grady als batting all rounder met een paar jaar cricketervaring in Engeland en een proven track record daar. Van HCC komt Ali Ahmad over, een bowler met jarenlange ervaring op het hoogste niveau in Nederland.

Met verder natuurlijk Steffen, Viv, Yasir en nog een paar jonkies gaan we toewerken naar de eerste wedstrijd: 2 mei uit tegen Excelsior. Dat gebeurt trouwens nu ook al. Op donderdagen wordt er in racketcenter Westvliet onder leiding van Steve Nottle al gewerkt aan cricket fitness in het MOVE hpt (high performance training). Viv en Philippe doen daar niet aan mee, die spelen nog een maand in Perth en gaan daarna met Bas (die natuurlijk zijn leven lang ook als VCC-er zal worden beschouwd) in het Nederlands elftal naar Namibië.

Het cricketniveau in de Topklasse wordt steeds hoger: overseas, spelers met een Nederlands paspoort en gelukkig heel wat jonge talenten bij veel clubs geven een forse impuls.  Het tweede speelt in een sterke klasse met veel teams uit de expatgemeenschap. Twee keer naar Eindhoven bijvoorbeeld. Daar rekenen we weer op de combinatie van oud en jong met ook op dat niveau een paar nieuwe leden. Er gaat dus een tandje bij, voor beide teams. We zijn er klaar voor!