Home » Algemeen » De captain van VCC1 kijkt uit naar een seizoen Topklasse
Nieuws Algemeen Senioren

De captain van VCC1 kijkt uit naar een seizoen Topklasse

Terwijl de eerste lentezon zich meldt en het gras weer gaat groeien wil ik graag vast even vooruit kijken naar de cricketzomer die er aankomt.  Gedurende de winter, terwijl de meeste cricketers een winterslaapje doen, is er binnen de club alweer hard gewerkt om klaar te zijn voor seizoen 2019. Het jaar waarin VCC weer terug keert naar het hoogste niveau van Nederland. En we willen niet alleen terugkeren, maar ons ook laten gelden. Vorig jaar tijdens de T20 wedstrijden hebben we mogen ruiken aan het niveau, en dat smaakte zeker naar meer.

Om daar te blijven presteren is het belangrijk om een sterke en brede basis te hebben. Dit begint met een goede jeugdopleiding. Ik denk dat die op VCC al jaren van het hoogste niveau is en alleen maar beter wordt. Daarna moeten we zorgen voor een goede aansluiting tussen jeugd en senioren. Die overgang is soms heel groot en het inpassen van jeugdspelers in de senioren is dus ook een heel secuur werk. We willen de juiste mix vinden tussen opleiden van jeugd, spelen om te winnen en hebben van plezier. Met het promoveren van VCC 1 is het gat tussen 1 en 2 alleen maar groter geworden. Speerpunt voor dit seizoen is dus promotie van VCC 2. Hier voor hebben we een speler/coach aangetrokken die het tweede omhoog moet brengen en de jeugdspelers en jonge senioren moet klaarstomen voor VCC1. Dit is Conrad Greenshields, afkomstig uit Zuid-Afrika. De samenwerking tussen VCC 1 en 2 zal tijdens de trainingen nog groter worden.

Helaas hebben we ook van een aantal spelers afscheid moeten nemen. De belangrijkste is natuurlijk Bas. Hij gaat zich dit jaar richten op cricketen in Engeland, maar zal wellicht voor een paar wedstrijden beschikbaar zijn. Ik wens hem natuurlijk super veel succes en plezier. Ook Remco heeft aangegeven een jaartje niet te spelen. In Remco gaan we een echte teamspeler missen. Hij was er altijd om de gaatjes te vullen. Of dat nu was als keeper, fielder of batsman. Hij heeft helaas niet de kans gehad om in het tweede te rijpen, maar werd voor de leeuwen gegooid in het eerste en kwam daar niet altijd tot zijn recht. Wij gaan Remco op en rond het veld zeker missen en ik hoop hem dan ook snel terug te zien op het veld.

Bij promotie naar het hoogste niveau hoort ook meer exposure en aantrekkingskracht voor spelers van buiten af. Er hebben zich diverse nieuwe leden gemeld van over de hele wereld die een jaar of langer in Voorburg willen komen spelen. Jongens die of hier zijn komen werken of net klaar zijn met school en een seizoen komen cricketen. Hiermee wordt de selectie van VCC1 en 2 natuurlijk alleen maar sterker, wat ook nodig is gezien de volle agenda. Een korte (her) introductie van een aantal spelers:

Vivian Kingma: Erg blij zijn we natuurlijk dat Viv terug is waar hij natuurlijk hoort te spelen. Een bowler met inmiddels redelijk wat ervaring op internationaal niveau. Een echte VCC-jongen die na een moeilijk 2018 met blessure weer helemaal fit is en klaar om te laten zien dat hij helemaal terug is.

Matt en Nic Smit: Matt heeft voor dit jaar zijn broer meegenomen uit Zuid Afrika. Nic is een top order batter en bowlt net als zijn broertje off spin. Wij zijn erg blij dat de twee broertjes samen komen spelen dit seizoen. Matt was een buitengewoon goeie en gedreven speler vorig jaar, maar heeft vooral ook buiten het veld een enorme invloed gehad op menig speler. Als succesvolle coach van de U17 en in zijn werk met spelers van de selectie. Toen hij aangaf dat zijn broer ook graag hier naar toen kwam hebben we dus ook geen moment getwijfeld dit te doen.

Noah Croes: een jongen met een Nederlandse vader uit Melbourne die daar voor Victoria U19 gecricket heeft en nu voor Melbourne University Cricket Club. Hij nam contact op met de club omdat hij een seizoen in Nederland wil cricketen. Noah is een toporder batsman en wicketkeeper. Hij past perfect binnen de selectie nu blijkt dat Bas in de zomer voor MCC Young cricketers gaat spelen.

 

Verder zal de selectie bestaan uit de bekende namen:

Steve Nottle: Top order batsman en vice-captain. Is ook verantwoordelijk voor het ophalen van de gemiddelde leeftijd.

Mohit Hingorani: Wicketkeeper en top/middle order batsman. Brengt wat Nederlands- Caribische kalmerende invloed binnen het team.

Nehaan Gigani: Top order batsman. Speelt voor de DLU18. Heeft het talent om door te breken en zal veel leren van de ervaren jongens om hem heen.

Clayton Floyd: Links orthodoxe spinner en middle order batsman. Maakt deel uit van de selectie van het Nederlands elftal. Bereidt zich op dit moment in Australie voor op het seizoen. Part of the family.

Philippe Boissevain: Legspinner en lower order batsman. Heeft zich de hele winter in Zuid-Afrika voorbereid op de zomer.  Maakt deel uit van de Dutch LionsU18 en de selectie van Nederlands Elftal. Brengt buiten zijn skills ook een hoop entertainment mee de kleedkamer in.

Steffen Mulder: Onze “old” campaigner. Uitermate slimme bowler en gedreven speler. Brengt variatie in de bowlingside.

Yasir Khan Hamid: “Boom Boom” Yasir is onze seambowler. Geeft altijd alles en is overtuigd van zijn krachten. Heeft tijdens Pro-series wedstrijden al laten zien dit niveau aan te kunnen. Gaat graag de competitie voor verste zes aan.

Brandon Glover: Ook Brandon komt weer voor enkele maanden over uit Zuid Afrika. Hier speelt hij op het moment voor Boland in first classcompetitie. Brandon is een snelle bowler die samen met Viv onze aanval moet leiden.

Last but not least is er nog Floris de Lange. Ook een jonge speler die vorig jaar van grote waarde is geweest binnen het team. In de laatste wedstrijd met een mooie 50 heeft hij laten zien dat hij zeker iemand is om in de toekomst rekening mee te houden.

Deze namen gaan hopelijk voor een succesvol seizoen zorgen aangevuld met spelers van de bredere selectie van 1 en 2. Ik en met mij het hele team hopen weer velen van u langs de lijn te mogen bewonderen. De support vorig jaar was fantastisch.  Ik heb er in ieder geval weer heel veel zin in en ben trots het team nog een jaar onder mijn hoede te nemen.

Noot redactie: en helemaal last but not least Tom de Grooth, talking about old-campaigners! Tom heeft op een geweldig positieve manier zijn stempel gedrukt op VCC (1). Tom was cruciaal in de promotie, niet alleen door zijn captaincy, maar ook door zijn optimistische blik en energie. Met een gemiddelde van ruim 50 eindigde hij hoog in de batting charts in de Hoofdklasse. Het gerucht gaat dat hij momenteel met wat jongelingen in Westvliet hard aan zijn fitheid werkt om nog beter voor de dag te komen.