Home » Nieuws » De Haagse Cricket Cup: een impressie
Nieuws

De Haagse Cricket Cup: een impressie

HaagseCricketCup         Omdat met name de U14 en U16 teams steeds minder wedstrijden spelen en omdat de “Haagse” clubs in de unieke omstandigheid zijn dat ze met 4 clubs zo dicht bij elkaar spelen, is in 2011 besloten de Haagse Cricket Cup nieuw leven in te blazen. In plaats van een training wordt op 6 trainingsdagen (een volledige competitie) een T20 8-a-side wedstrijd gespeeld.  In de Haagse Cup is het de bedoeling iedereen te laten batten en bowlen en bij voorkeur ook eens in een omgekeerde batting order te spelen. Deze week een impressie van 2 wedstrijden Quick – VCC.

23 mei Quick U14 – VCC U14

Quick ging eerst batten en hadden moeite met de goede VCC bowlers. Pas toen het laatste paar stond te batten kwamen er wat runs en zo eindigde Quick op 94. Tobias keepte prima. Ons fielden was OK maar met de run out kansen gingen we te slordig om. Actiepuntje voor de training. In de Haagsche Cup batten de Dutch Lion spelers (Floris en Alyan) als laatste en wie had gedacht dat deze helemaal niet aan de beurt zouden komen? Applaus voor de andere zes batsmen. Mathijn ging nog wel uit maar Zishaan 14 retired en Wouter 18 retired batten verstandig. Wel hadden we uit de laatste 3 overs nog 20 runs nodig maar dat klusje werd slim geklaard door (weer) Tobias en Gizzer. Prima gedaan. Veel korte runs gezien. Dit moeten we nu ook in de eerste tien overs en in de reguliere competite gaan doen. Dank aan Rianne Overmeire voor het scoren!

22 mei 2013 Quick U16 – VCC U16

De Haagsche Cup wedstrijden zijn doordeweekse wedstrijden, 8 tegen 8 en 20 overs. Wij konden met pijn en moeite 6 spelers op de been brengen. Huiswerk was de grote boosdoener. Leon en Remco openden en gingen beide vrij rap uit. Floris maakte er xx maar ook hij haalde de 25 retired niet. Richie denkt dat iedereen net zo snel is als hij en ging run out. Billy scoorde heel erg snel en ging wel retired en Bas stond met 11* aan de andere kant. Er mochten er twee (Remco en Leon) nog een keer batten maar dat duurde niet lang. VCC U16 95 all out in 11 overs… Quick heeft geen toppers en de tussenstand van 42 v 6 was dan ook veel belovend. Maar door goed batten (en het gegeven dat wij enkele vangkansen onbenut lieten) kon Quick met een enorme zes 2 ballen voor tijd de pot binnen tikken. Leuke wedstrijd waar we het een en ander van geleerd moeten hebben.   Voor beide wedstrijden geldt: dank aan Quick voor de voortreffelijke verzorging!

Tags