Home » Junioren » De wedstrijd waarin de U15 drie wicketkeepers gebruikte

De wedstrijd waarin de U15 drie wicketkeepers gebruikte

De laatste competitiewedstrijd van het seizoen bracht de U15 naar het mooie Thurlede, het complex van Excelsior in Schiedam. Na een verloren toss werd ons verzocht als eerste te gaan fielden. Dat was jammer, want als vermeend sterkere ploeg was VCC liever eerst gaan batten.

Het fielden ging uitstekend. Op een matige pitch en een veld met lang gras lukte het Excelsior niet om iets van een partnership te bouwen. En omdat de VCC bowlers in vorm waren (“slechts” 19 wide runs) en de wickets met de regelmaat van de klok vielen, was het na 22 overs klaar met slechts 60 runs op de borden en dat is normalerwijze in de U15 competitie toch echt te weinig. Mooie cijfers voor Alejo (3-1-5-3) en de tovenaar uit Ypenburg, Miraj (4-1-6-3).

Wel hadden we in de fielding innings maar liefst drie wicketkeepers nodig. Nummer 1 (Cedric) werd gestoken door een wesp en nummer twee (Tom) botste hard met een inrennende batsman. Nummer drie (Shirsak) maakte het gelukkig af en kreeg zelfs een stumping op zijn naam.

Battend was het inderdaad geen probleem. Varun moest zijn wicket helaas al snel inleveren (1), maar mocht Excelsior daar al hoop uit hebben geput, dan boorden Shirsak (25) en Carlijn (11*) en Danial (2*) die al snel de grond in. Tel daar 22 extra’s bij op en in 14 overs werd de klus geklaard.

Leuk was het dat Excelsior net als wij de overs uit wilden spelen, waardoor alle VCC spelers nog een kans kregen te batten. Heel sportief!

Ook leuk was het dat een aantal VCC fans (Ron, Mark, Paul) ook op Thurlede waren en een tijd bij de U15 hebben staan kijken. Tim bedankt voor het coachen, Amer bedankt voor het scoren!

Volgende week de halve finale tegen Kampong, de ploeg waar de U15 twee jaar geleden de U13 finale van won. Eens kijken of dat huzarenstukje kan worden herhaald.

Scorecard

Over de schrijver

Richard de Lange