Home » Dutch Lions » Debuut Bas de Leede en machtige score voor Nederland op eerste dag I-Cup
Nieuws Dutch Lions

Debuut Bas de Leede en machtige score voor Nederland op eerste dag I-Cup

Centurions Van der Merwe en O’Dowd verlaten einde dag het veld.

Op de dag dat Bas zijn officiële debuut maakte in het Nederlands Elftal -en de daarbij horende versieringen kreeg uitgereikt- deed Nederland goede zaken. Met name door een nog ongebroken partnership van 253 van Roelof van der Merwe (157*) en Max O’Dowd (109*) maakte Nederland er op de eerste dag tegen Namibië precies 400 (waarvan Bas 5). Het is pas de 8e keer dat een Nederlands Elftal de 400 grens haalt en Een record ligt in het verschiet, Roelof van der Merwe is pas de 10e speler in Oranje die er meer dan 150 maakt en een 250+ partnership is ook pas 5 keer eerder in de geschiedenis vertoont.

Ook voor VCC waren er een paar aardige aspecten, immers met Bas de Leede en Viv Kingma stonden er twee VCC-ers binnen de lijnen. De laatste keer dat dat gebeurde was in 2005 toen Tim (inderdaad de vader van) de Leede (65) en Daan van Bunge (5) meededen in een gewonnen wedstrijd tegen de Verenigde Arabische Emiraten.

Het is in het verleden wel vaker voorgekomen dat er twee VCC-ers tegelijk meededen in het Nederlands mannenelftal. In combinatie met Tim hebben Marc Nota, Hans Boerstra en Ahmed Zulfiqar samen gespeeld. Het is zelfs een keer voorgekomen dat er drie VCC-ers tegelijk in Oranje hebben gespeeld. Op 20 juli 2004 speelden Atse  Buurman (3),  Daan van Bunge (50) en Tim de Leede (16 & 2 v 23) in de verloren wedstrijd tegen Ierland!

Het is een aardige mijmering om te verzinnen wie zich vanuit VCC aan zou kunnen sluiten bij Viv en Bas om ook dat memorabele feit te herhalen?

 


Met dank aan Wim Neleman voor de statistieken!

 

 

Over de schrijver

Richard de Lange

6 reacties

Geef hier je reactie
  • Tim de Leede en Daan van Bunge hebben op 22 maart 2007 nog samen tegen Schotland gespeeld tijdens het WK in Basseterre op St Kitts.

    Met vriendelijke groeten,

    Fred Reman

  • Ik weet het zo niet, maar zou het kunnen dat Daan toen al elders speelde en dus op dat moment niet als VCC-er te boek stond?

  • Marc Nota en Hans Boerstra, ben zo vrij geweest deze kleine typo’s op de website aan te passen.