Home » Verslagen » Degelijk VOC brengt VCC eerste verlies toe

Degelijk VOC brengt VCC eerste verlies toe

Met oerdegelijk cricket heeft VOC koploper Voorburg CC de eerste nederlaag toegebracht. Gedisciplineerd bowlen en fielden leidde ertoe dat VCC niet verder kwam dan 153 runs. VOC overtrof deze magere score al in de 37e over.

Na het voortijdige vertrek van drie topbatsmen keek VCC tegen een tussenstand aan van 20 voor drie wickets in de twaalfde over. Voor de derde keer in vier wedstrijden was de Voorburgse hoop gevestigd op Logan van Beek. Samen met Delano Potgieter maakte hij (25) zestig runs voor het vijfde wicket. 99 voor vijf in de 33e over was een tussenstand die al beduidend meer perspectief bood.

Nu was het de vraag of VCC een late middle order had die Potgieter steun kon bieden. Hingorani deed dat met 26 runs. Probleem was wel dat de run rate al de tijd bleef hangen rond de drie runs per over.

Het werd 130 voor zeven in de 41e over toen Potgieter (65) werd gevangen. Duidelijk was dat er geen hoge eindscore in zat voor VCC: 153 werden het er slechts.

Innings VOC

Het gevreesde openingspaar O’Dowd / Edwards maakte een vlot partnership van 54 alvorens Edwards (12) door een misverstand – en alertheid van Kingma en De Leede – run out ging.

Aan de andere kant van de pitch verkeerde O’Dowd (85 not out) echter in bloedvorm. Hij zag weliswaar nog vier battingpartners sneuvelen, maar kreeg uiteindelijk prima steun van de jonge nummer zeven, Arnav Jain, die met 24 runs ongeslagen bleef. De innings van O’Dowd was goed voor meer dan de helft van de Rotterdamse runs. Aan Voorburgse zijde zette Delano Potgieter een prachtige allroundprestatie neer met drie wickets voor 17 runs.

De top-3 van beide Topklassepoules plaatsen zich straks voor de kampioenspoule. Er is dus nog geen vuiltje aan de lucht voor VCC, dat zich nog altijd op de eerste plaats van Poule B weet.

Stand: VCC 8-14, VOC en Excelsior 8-10, VRA 7-8, Salland 8-4, Dosti 7-0. (Dosti – VRA wordt op zondag gespeeld as we speak.)

 

Foto’s:

Delano op weg naar 65 runs.

Arnav Jain bowlend in actie voor VOC (foto Catch of the Day BV)


Over de schrijver

Patrick de Leede