Home » Verslagen » Verslagen VCC 3 » Dominante VCC 3 prestatie
Verslagen VCC 3 Verslagen

Dominante VCC 3 prestatie

Wedstrijdverslag: VCC 3 vs Olympia 1

Wedstrijdverslag: VCC 3 vs Olympia 1
Datum: 25 juni 2023
Locatie: Sportpark Westvliet
VCC 3: Ahsen, Jenagan, Rohit (c), Tanveer, Babette (wk), Pranav, Mohsen, Jacobus, Alejo, Amrit, Navjot

In een spannende wedstrijd op Sportpark Westvliet nam VCC 3 het op tegen Olympia 1. Na het winnen van de toss koos Olympia ervoor om als eerste te batten, terwijl VCC 3 uit was op een grote overwinning om een boost te geven aan hun netto run rate. VCC 3 kwam sterk uit de startblokken met Navjot die de bowling opende. Hij sloeg al vroeg in de eerste over toe en induceerde een out-swinging delivery die in de handen van wicketkeeper Babette belandde, waardoor een Olympia batsman werd uitgeschakeld. Navjot bleef indruk maken met zijn bowling, met een constante lijn en lengte. Hij bowlde een uitstekende spell van 8 overs in de scorende hitte van een zondag met 30 graden.

Rohit, aanvoerder van VCC 3, liet zijn vaardigheden als veldspeler zien door zijn eerste vangbal (de 2e eigenlijk) van het seizoen te pakken van Navjot’s bowling. Jenagan leverde ook een bijdrage met een goede vangst in de slip, terwijl Babette haar vaardigheden achter de stumps bewees en nog een dismissal op haar naam schreef.

Navjot ontpopte zich als de beste bowler voor VCC 3, met 4 wickets voor slechts 10 runs in zijn quota van 8 overs. Zijn uitzonderlijke prestatie omvatte het cruciale wicket van Olympia’s beste batsman. Nu de toporder ontmanteld was, was het aan de andere bowlers om de staart te verwijderen.

Bij 51/4 namen Amrit en Alejo de leiding over de bowlingaanval voor VCC 3. Beide bowlers leverden uitstekende prestaties en namen elk 3 wickets terwijl ze zuinig bleven bowlen. Hun gezamenlijke inspanningen hielpen VCC 3 Olympia te beperken tot een mager totaal van 76 runs voordat ze all out gingen.

Na afloop van de eerste innings stapten de slagmannen van VCC 3 het veld op, vastbesloten om het doel van 77 zo snel mogelijk te bereiken. Mohsen en Tanveer vormden het openingspartnerschap en batten voor het eerst dit seizoen samen.

De openingsbatters zorgden voor een solide start en scoorden 28 runs in de eerste 3 overs. Mohsen liet zijn power-hitting skills zien door een grote zes te slaan op Olympia’s openingsbowler Sander. Helaas werd Tanveer gevangen op de boundary in de vierde over, maar dat weerhield Mohsen niet van zijn agressie en hij reageerde met nog een zes.

Mohsen, vergezeld door Jacobus, liet uitstekende battingvaardigheden zien en joeg het doel in slechts 8,4 overs naar beneden om de overwinning voor VCC 3 veilig te stellen. De snelle overwinning bleek gunstig voor de netto run rate van VCC 3.

Het was een prijzenswaardige teamprestatie van VCC 3, met opmerkelijke bijdragen van de bowlers. Navjot Singh eindigde met indrukwekkende cijfers van 8 overs, 2 maidens, 10 runs en 4 wickets. Amrit Veer Singh bowlde 4.2 overs, waaronder een maiden, en stond 9 runs toe en nam 3 wickets. Alejo Nota bowlde een strakke spell van 4 overs, waaronder 2 maidens, gaf 15 runs weg en claimde 3 wickets.

In de battingafdeling stal Waseem Mohsen de show met een ongeslagen knock van 52 runs op slechts 29 ballen, waaronder 8 boundaries en 2 zessen. Jacobus bood ondersteuning met een snelle 10* runs van 5 ballen, waaronder 2 vieren. Tanveer Khawaja droeg 7 runs bij van 7 ballen, waaronder een boundary.
Over het geheel genomen liet VCC 3 een dominante prestatie zien met zowel bat als bal, waardoor ze een overtuigende overwinning behaalden op Olympia 1 en hun gewenste doel bereikten om hun netto run rate te verhogen.