Home » Laatste nieuws » Dosti prooi voor gretig VCC

Dosti prooi voor gretig VCC

Op zaterdag maakte Topklasser Voorburg CC duidelijk dat het de titelaspiraties serieus neemt. Het had geen kind aan Dosti, dat voor 83 all out was. VCC had voor het eerst de Zuid-Afrikaanse international Janneman Malan in de gelederen.
Classy Janneman

Op zaterdag maakte Topklasser Voorburg CC duidelijk dat het de titelaspiraties serieus neemt. Het had geen kind aan Dosti, dat voor 83 all out was. VCC had voor het eerst de Zuid-Afrikaanse international Janneman Malan in de gelederen.

~ Zie de highlights in onderstaande video ~

Na de regen werd Wahidule Masood, die in de eerste over al drie keer was ‘gebeten’ (schot maken zonder de bal te raken), het eerste slachtoffer van de snelle Viv Kingma. Nog in dezelfde over kreeg Kingma Vinoo Tewarie lbw en was het 15 voor 2.

Drie ballen later was het alweer raak. Openingsbatsman Ghori werd eerst nog gemist in de slips, maar een bal later had Rahil Ahmed het geluk niet aan zijn zijde toen zijn ‘edge’ (bal van het kantje) in de handen van Tom de Grooth verdween. Het bowlen van Kingma en De Leede was in deze fase ijzersterk.

Ook toen Delano Potgieter en Ali Ahmad in de aanval werden betrokken, zag Dosti geen kans een broodnodige versnelling te realiseren.  Na een enorme run-outkans in de tweede over van Potgieter kreeg hij alsnog zijn verdiende lbw en ook lefthander Kuldeep Diwan kon inrukken toen hij een bal op zijn been kreeg. Dosti vijf wickets down (34/5) en ‘in all sorts of trouble’.

Deze dreunen waren te veel voor de Amsterdammers, die na 35 overs en vier ballen all out waren voor 83 runs. Boissevain en Shariz Ahmad, de twee jonge legspinners, namen samen vier wickets voor slechts 23 runs. Alle bowlers hadden trouwens prima cijfers.

Innings VCC

Na het vertrek van Musa Ahmad (er stond Leg Before Wicket in de boeken, maar hij leek gevangen achter het wicket) gaf de jonge Nehaan Gigani zijn visitekaartje af met een prachtige cover drive voor vier runs. Janneman Malan liet een glimp van zijn klasse zien met drie perfect getimede vieren in één over, alvorens hij door de slipfielder werd gevangen.

Gigani ging door en werd uiteindelijk topscorer met 25 runs. Delano Potgieter nam ruim de tijd voor zijn 18 not out: 53 ballen. VCC passeerde de Dosti-score na ruim 22 overs.

On Sunday May 1st VCC 1 play VOC at Westvliet.

Delano (LH) till the end
Bas will be caught
Nehaan top scored with 25
Highlights VCC - Dosti (30 april 2022)

Over de schrijver

Patrick de Leede