Home » Laatste nieuws » Druk bezochte nieuwjaarsreceptie vol optimisme
Laatste nieuws Nieuws

Druk bezochte nieuwjaarsreceptie vol optimisme

160109 Nieuwjaarsreceptie       POST ALSO AVAILABLE IN ENGLISH Er waren ruim 80 mensen afgekomen op de nieuwjaarsreceptie op zaterdag 9 januari. Van jong tot oud, van net afgetreden bestuurslid tot nieuwe penningmeester, ouders, donateurs enz enz. Er heerste een gezellig optimisme, en de nieuwe clubhuismanager Marc Nota heeft zijn eerste visitekaartje afgegeven! In zijn speech haakte de voorzitter in op het thema “beweging” dat ook in de nieuwe sportvisie van de gemeente Leidschendam-Voorburg belangrijk is. Naast een terugblik op het afgelopen seizoen, keek hij vooruit naar komend seizoen met o.a. de terugkeer van Philip en Vivian Kingma (gevolgd door applaus uit de zaal) en de aflossing van de penningmeesterswacht, waar Geert Rutgers (als de ALV daarmee akkoord gaat) het stokje van Guus Beekhof over zal nemen. Tegelijkertijd werd Alie Hard uitgebreid in het zonnetje gezet voor haar drie jaar als jeugdvoorzitter, een rol waar ze op de najaars ALV al afscheid van had genomen. Haar rol wordt overgenomen door Ton Overmeire (hieronder de volledige speech van de voorzitter). De volgende spelers vielen dit jaar in de prijzen die werden uitgereikt door voorzitter Richard de Lange en Tim de Leede: SENIOREN Openingsbokaal: Mohit Hingorani, voor een mooie 119 not out in de laatste competitiewedstrijd tegen Groen en Wit Joop van Thuijllbeker: Mark van Outeren, omdat hij zijn batting gemiddelde tov de vorige 3 seizoenen het meest wist te verbeteren. Van 9 naar 26.9 Bowlingbeker: Sander Grunnekemeijer met de prachtige cijfers van 25 slachtoffers voor 337 runs Wicketkeeper beker: Mohit Hingorani 14 caught en 5 stumpings Fieldingbeker: Guus Beekhof jr. voor 7 vangen dit seizoen. Daarmee was hij niet de enige, maar als een soort oeuvreprijs en vanwege het feit dat hij maar liefst 4 van de 7 in 1 wedstrijd pakte heeft de jury besloten deze prijs dit jaar aan Guus toe te kennen. JUNIOREN Ton Philipsen trofee: Haris Mahmood (beste U7-U12 speler) Vederprijs: Aryan Dutt (beste U12-U16 speler) Minibats voor MVP: Tom de Leede (U9), Luca Cromheecke (U10), Tobias Nota (U12), Annemijn van Beuge en Aarav Radhakrishnan (U14), Alyan Razzaqi (U16)   Speech van de voorzitter:

“Op een dag als vandaag realiseer ik me altijd weer hoe mooi een club kan zijn. Al die mensen die iets met de vereniging hebben van jong tot oud en die bij elkaar komen om een gelukkig en gezond nieuwjaar te wensen. Mooi dat er zovelen gekomen zijn, de thuisblijvers hebben nu al ongelijk gekregen.
Alvorens over te gaan tot een aantal ceremoniële handelingen is het goed gebruik enkele woorden uit te spreken. Natuurlijk wens ik iedereen namens het bestuur een gelukkig en bovenal gezond 2016!  Geheel passend bij sport heb ik ervoor gekozen mijn verhaal dit jaar op te hangen aan het thema beweging. Want ik meen te mogen zeggen dat het Nederlandse cricket in het algemeen en de vereniging in het bijzonder in beweging is gekomen het afgelopen jaar.
Binnen VCC zijn heel veel mensen in beweging geweest in 2015 om er een mooi jaar van te maken. Dat resulteerde bij de jeugd in twee winterkampioenen en voor 5 van de 6 jeugdteams in de zomer in een eindklassering bij de top-2, waarbij de U16 het zelfs tot nationaal kampioen schopte. Bij de heren wist VCC 3 het kampioenschap binnen te slepen en ook de Zami’s lieten van zich horen (en lezen: lees die wedstrijdverslagen, het zijn absoluut pareltjes!) door het Zami kampioenschap binnen te slepen. Nadat vorig jaar de T20-mannenfinale op VCC werd gespeeld, was het dit jaar de beurt aan maar liefst 9 vrouwenteams om op drie velden alhier te strijden om de nationale T20 titel. Met prachtig weer en dankzij de inspanningen van ons damesteam werd dat een prachtige, vrolijke dag, zoals je dat eigenlijk altijd zou wensen.
Was alles dan altijd voorwaarts in beweging? Natuurlijk niet. En we zullen er hard aan blijven werken om daar verbetering in aan te brengen, waarover straks nog iets meer. Maar zoals een wijs man in het bestuur al eens zei: “we spelen altijd in zon”. Dat bedoelde hij natuurlijk niet letterlijk. Wel beseffen we ons soms onvoldoende hoe goed wij zaken voor elkaar hebben, mede door een aantal mensen die met ziel en zaligheid in beweging zijn voor de vereniging.
Ook de voorzitters van heel veel cricketclubs kwamen in beweging, om te denken over waar wij vinden dat het met het cricket in Nederland naar toe moet. In het besef dat cricket in Nederland niet iets is van de KNCB, maar juist en ook iets van de clubs en de KNCB. Dat heeft -zoals de meeste van u waarschijnlijk wel gelezen hebben- geleid tot de eerste ALV in de historie van de KNCB waar een voorzitter gekozen kon worden. Er ligt nu heel veel op het bordje van het nieuwe bestuur, het cricket in Nederland kent heel veel uitdagingen. Wij willen er met de KNCB  hard aan werken om de door ons zo geliefde sport zijn plek te geven in het rijke spectrum van vrijetijdsbestedingen, want ik kan me niet anders dan aansluiten bij de allesoverheersende mening dat onze prachtige sport daar absoluut thuishoort.
Ook binnen VCC hebben we een aantal praatavonden gehad. Om te horen en heroverwegen welke route wij moeten bewandelen naar een succesvolle vereniging waarmee iedereen zich verbonden voelt en waar gecricket en geoefend kan worden op het juiste niveau.  Gelukkig bracht dat een boel mensen in beweging. Mensen met hart voor de club die hun mening gaven over allerlei verschillende onderwerpen, maar waar twee thema’s heel nadrukkelijk naar boven kwamen, niet in het minst als gevolg van de neerwaartse spiraal waar ons eerste en tweede elftal dit jaar in terecht kwamen. Het eerste thema was verenigingscultuur en het tweede coaching, ontwikkeling en daarmee prestatie. Op beide thema’s is het bestuur in beweging gekomen. De eerste resultaten daarvan merkt u vanavond al: het bestuur is namelijk met Marc Nota overeengekomen dat hij dit jaar als clubhuismanager op zal treden. Marc zal verantwoordelijk zijn voor het reilen en zeilen van het clubhuis, waarbij nadrukkelijk zij vermeld dat het niet de bedoeling is dat zonder vrijwilligers te doen. Hij zal het middelpunt worden van de vrijwilligers die hard nodig blijven. Gelukkig hebben de eerste enthousiastelingen dit idee al omarmd. Marc zal het bestuur heel veel operationele taken uit handen kunnen nemen en bovendien diverse extra zaken kunnen doen om zodoende een positieve impuls aan het verenigingsleven te geven.
Ook op het tweede front zit beweging: we zij in een gesprek met een tweetal coaches om de VCC gelederen te versterken. Het idee is om dit jaar onder een nieuwe hoofdcoach met een uitgebreidere trainingsstaf daaromheen meer en gerichter te kunnen trainen met de selectie, maar ook met de niet-selectie. Bovendien kijken we ook hoe we selectiespelers kunnen betrekken bij de jeugd. Dat alles met maar een doel: dat iedereen op zijn niveau in staat is om dat eruit te halen wat erin zit.
En wist u dat ook bestuursleden bewegen? In de najaars ALV heeft Alie Hard het jeugdvoorzitterstokje overgedragen aan Ton Overmeire, en in de voorjaars ALV willen we de leden voorstellen om Geert Rutgers voortaaan de penningen te laten beheren, nadat Guus Beekhof dat drie jaren op voortreffelijke wijze heeft gedaan. Nieuw bloed, nieuwe ideeën, dat werkt voor iedereen verfrissend.
En ook spelers bewegen, zoals we vorig jaar hebben moeten bemerken. Daarom doet het me enorm veel plezier dat zowel Philip als Vivian hun lidmaatschap bij Quick hebben opgezegd en overschrijving naar VCC aan zullen vragen.
Wij gaan kortom optimistisch het nieuwe jaar in en hopen in goede gezondheid op mooi cricket, mooie T20 finaledagen, een wat warmere Muntaz dag, een optimaal graswicket kortom, ik wil graag met u een toast uitbrengen op een in positieve zin bewogen 2016. Proost!”