Home » Laatste nieuws » Dubbele T20-winst voor VCC (op VRA en VOC)
Verslagen VCC 1 Laatste nieuws Twenty20 Verslagen

Dubbele T20-winst voor VCC (op VRA en VOC)

Michael Levitt

Voorburg CC 1 heeft op Hemelvaartsdag goede zaken gedaan. In Rotterdam werden beide T20-wedstrijden tegen VRA (145-125) en VOC (145/7 – 148/2) winnend afgesloten.

Tegen VRA kwam VCC, vooral door toedoen van Michael Levitt (59 van 32 ballen) en Gavin Kaplan (27 van 22) en een kwispelende staart tot 145 runs. Voor de Amstelveners nam oud-VCC’er Shariz Ahmad drie wickets voor 26 runs.

Viv Kingma en Mees van Vliet raasden door de top order en in een oogwenk stond het 51 runs voor het verlies van vier wickets. Shariz Ahmad (31 runs) werd net op tijd een prooi van Michael Molenaar. Ondanks nog wat verzet in de staart ging de winst naar VCC. VRA was voor 125 all out. Mees van Vliet en Viv Kingma namen ieder drie wickets. Opmerkelijk was verder dat alle VRA-batsmen werden gevangen, waarbij Sybrand Engelbrecht zich onderscheidde met drie vangen.

VOC-VCC

Gastheer VOC bracht tegen VCC 145 runs in de boeken. Ook in deze wedstrijd sneden Viv Kingma en Mees van Vliet als een heet mes door de top order, waarbij Viv Kingma een prachtige vang pakte op eigen bowlen. Jock McKenzie (die op 1 werd gemist) bleef voor VOC ongeslagen met 59 runs uit 46 ballen. In de slotfase van de innings roerde Jelte Schoonheim zich met 27 not out van vijftien ballen. Viv Kingma nam nu drie wickets voor zestien runs en Floris de Lange, die het vertrek van legspinners Boissevain en Ahmad uitstekend opvangt, 2-26.

Opnieuw was het Michael Levitt die de runchase voor VCC leidde. Nehaan Gigani nam veel risico, werd op 0 en 10 gemist en capituleerde vervolgens na een vlotte 25 (31/1/4.3). Levitt begon voor zijn doen rustig, gaf een minieme vangkans weg op 17, maar bleef ‘in control’ en legde met 59 not out van 45 ballen de basis voor de tweede overwinning op deze zonnige Hemelvaartsdag 2024. Kaplan en Engelbrecht droegen bij met respectievelijk 29 runs en 31 not out.

 

 

 

Over de schrijver

Patrick de Leede

Voeg reactie toe

Geef hier je reactie