Home » Verslagen » Verslagen VCC 1 » Eenvoudige oefenwinst VCC 1 tegen Rood&Wit
Verslagen VCC 1

Eenvoudige oefenwinst VCC 1 tegen Rood&Wit

Alvorens zondag 29 april aan te treden in de 5e editie van de Muntaz Cup, oefende VCC 1 nog eenmaal op zaterdag tegen de Haarlemse vroenden van Rood&Wit. De eerste keer ook dat er op het recent gerenoveerde hoofdveld kon en mocht worden gespeeld. Ondanks dat het veld nat werd door een korte regenbui en het niet eens heel kort gemaaid was, (b)leek het bijzonder snel, wat veel beloofd voor het komende seizoen.

Captain Tom de Grooth van VCC won traditiegetrouw de toss en besloot te gaan batten. Mohit kon zijn half century van vorige week niet herhalen, maar Tom ging stug door waar hij v orige week tegen Hermes DVS weas opgehouden en hield pas op bij 57 in de 28e over. Daarna voegde Philippe nog heel nuttig 27 runs toe en zo eindigde VCC op 190.

Het bowlen was vorige week wat slordig, maar ook daar bleek deze week hard op getraind want het aantal extra’s werd fors teruggebracht. Stef, Yasir, Philippe en Dinusha deden hun gebruikelijke verwoestende werk en we mochten mooie bijdragen van debutant Atif Zaka en de vers ingevlogen Zuid-Afrikaan Clayton Floyd, nog enigszins dizzy van zijn jet-lag en de eerste kennismaking met Nederland (Koningnach), aanschouwen. Al met al bracht dat Rood & Wit via 4 runs na 2 overs en 2 verloren wicktes, 46 na 12 voor 6 naar 85 all out.

Een mooie overwinning, morgen kan het team (zonder Bas die op met Nederland A zit en nog zonder Brandon en Matt) zien hoeveel het waard is tegen Topklasse oppositie in de Muntaz Foundation T20 Cup.