Home » Laatste nieuws » Eenvoudige overwinning VCC tegen Dosti 2 in 50-overcompetitie
Verslagen VCC 1 Laatste nieuws Nieuws Senioren

Eenvoudige overwinning VCC tegen Dosti 2 in 50-overcompetitie

Na de spectaculaire winst met 111 runs tegen Quick in de T20 op vrijdagavond, wachtte op zaterdag het laag geklasseerde Dosti 2 uit Amsterdam voor VCC. De Voorburgers kwamen nooit echt in de problemen en wonnen met 9 wickets.

Dosti had verzocht een uur later te beginnen, des te teleurstellender was het dat het team uiteindelijk maar met negen spelers kwam opdraven. Het wekte dan ook geen verbazing dat toen de captain van Dosti de toss won hij ervoor koos om als eerste te batten. Het vooruitzicht om 50 lange overs met negen man in het veld te staan en veel runs tegen te krijgen was weinig aanlokkelijk.

Toch pakte die keuze schijnbaar niet goed uit, want de batsmen 1 en 2 zaten al binnen twee overs aan de kant met respectievelijk 1 en 0 runs en de wedstrijd leek heel snel afgelopen te zijn. Dat was echter buiten de heren Singh en Khan gerekend die als batsmen 3 en 4  het veld in kwamen. Hoewel er niet slecht werd gebowled, wisten de heren goed stand te houden en met mooie slagen regelmatig runs te maken. De doorbraak kwam pas bij een tussenstand van 123 runs, toen nieuwkomer Brandon Glover de heer Singh (87) verschalkte. Daarna ging het snel, want op 135 kon ook Khan (38) vertrekken (bowled door Clayton Floyd) en de staart (voor zover aanwezig) stelde niet veel voor. Met 140 runs was Dosti all out in 35.5 overs. Twee batsmen die samen 125 runs maakten, 7 extra’s: het geeft iets weer over de kracht van de andere zeven spelers.

Dat leek een alleszins haalbare opgave op het snelle veld van de Voorburgers en dat bleek ook al snel. Openers Mohit Hingorani (die opende in plaats van de geblesseerde Matt Smit) en Tom de Grooth speelden beheerst en pas op 56 runs verloor Hingorani (25) zijn wicket. Bas de Leede nam zijn plaats in en samen met De Grooth batte hij het keurig uit (De Grooth 71* en De Leede 23*).

Een regelmatige en eenvoudige overwinning en daar lijkt dit seizoen ook de kracht van het team te zitten. Ook zonder hun beste batsman Smit (geblesseerd) zijn de Voorburgers niet van de wijs te brengen. Werden vorig jaar nog zes punten gemorst tegen laagvliegers, waaronder een uitnederlaag bij Dosti, dit jaar lijkt er geen maat te staan op de blauw-rode brigade. Alleen Rood&Wit uit Haarlem lijkt VCC enigszins bij te kunnen houden met vier verliespunten. De rest staat halverwege de competitie al op zes of meer verliespunten achterstand.

Scorecard